Tokiden ev almanın şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tokiden ev almanın şartları nelerdir?
  2. Banka borcu olan Toki'den ev alabilir mi?
  3. Toki ücreti ne kadar?
  4. TOKİ'ye kimler başvurabilir 2021?
  5. Icra borcu olan tokiden ev alabilir mi?
  6. Emeklinin evi haciz edilir mi?

Tokiden ev almanın şartları nelerdir?

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500 TL olması gerekmektedir.)

Banka borcu olan Toki'den ev alabilir mi?

TOKİ başvuru yapacak vatandaşlarda sadece belirlediği başvuru şartlarına uygun olması durumunu arıyor. ... Örneğin, borcu olan hatta icralık olan bir vatandaş TOKİ'ye başvuru yapabilir. Başvuru TOKİ tarafından kabul edilir.

Toki ücreti ne kadar?

* 2+1 tipi konutlar için, Başvuru bedeli olarak, ilçe/belde nüfusu 15000'in altında olan yerlerde ₺2.000, ilçe/belde nüfusu 15001-40000 arasında olan yerlerde ₺4.000 alınacaktır. Sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin % 12'si peşin 180 ay (15 yıl) vadeli alternatif ile satılacaktır.

TOKİ'ye kimler başvurabilir 2021?

Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması, Aylık toplam hane halkı geliri sınırının lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla lira olması, İstanbul için bu sınır lira olarak uygulanmaktadır).

Icra borcu olan tokiden ev alabilir mi?

TOKİ başvuru yapacak vatandaşlarda sadece belirlediği başvuru şartlarına uygun olması durumunu arıyor. Onun dışındaki durumlar TOKİ'ye başvuru yapacak vatandaşın, başvuru sürecini olumsuz etkilemiyor. Örneğin, borcu olan hatta icralık olan bir vatandaş TOKİ'ye başvuru yapabilir. Başvuru TOKİ tarafından kabul edilir.

Emeklinin evi haciz edilir mi?

Açıkladığımız yasal düzenlemeye göre oturduğunuz ev düzenlemedeki şartları sağladığı takdirde haczedilemez. Oturduğunuz ev haline münasiplik düzeyinin üzerinde ise de fazla olan bu miktar haczedilerek haline münasip sayılan kısma karşılık gelen miktardaki para borçluya verilir.