Posta pulu hala kullanılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Posta pulu hala kullanılıyor mu?
  2. PTT kişisel pul nasıl yapılır?
  3. Posta pulu iade edilir mi?
  4. Sürekli pul ne demek?
  5. PTT Filateli nedir?
  6. PTT kişisel pul nedir?
  7. Pul nasıl bastırılır?
  8. Damga pulu ne demek?
  9. Ilk Türk pulu hangi tarihte satışa sunulmuştur?
  10. Ilk posta pulu ne zaman basıldı?
  11. Filateli pul nedir?
  12. Damga pulu ne ise yarar?
  13. Pul koleksiyonu yapan kişiye ne denir?
  14. Zamksız pul ne demek?

Posta pulu hala kullanılıyor mu?

Posta pulları geçmişte gönderinin posta ücretini ödemenin en çok kullanılan şekliydi. Günümüzde ise gönderiler çoğunlukla damga makinesinden geçirilmekte ve kâğıt pul taşımamaktadır.

PTT kişisel pul nasıl yapılır?

'Kendi resmini pul yap' PTT şubelerinden verilebilecek minimum 250 adet pul siparişleri, 36x52 mm yatay ve dikey formatlarda Xerox dijital renkli baskı sistemleriyle basılacak. CD ya da diskete kaydettiğiniz fotoğraf, resim, logo ya da imaj çalışmasıyla birlikte en yakın PTT şubesine giderek sipariş verilebilecek.

Posta pulu iade edilir mi?

) Basımı tamamlanan kişisel pulun müşteri tarafından beğenilmemesinden dolayı yatırılan kişisel pul ücreti iade edilmez ve yerine yeni pul basılmaz. dijital kayıtların bir örneği alınarak müşteriye iade edilir. bir PTT A.Ş. işyerinden şahsına da yapılabilir.

Sürekli pul ne demek?

Sürekli posta pulu: Posta ücretlerinin ödenmesi için kullanılan pul. ... Uçak pulu: Posta ücret tarifesinde uçakla gönderilecek posta maddeleri için öngörülen ücretlerde bastırılan ve üzerinde havacılıkla ilgili resimler bulunan pul.

PTT Filateli nedir?

Filateli veya pulculuk, posta pullarını konu edinen uğraş alanına verilen isimdir. Posta pulları ile ilgili ilk gün zarfı, özel gün damgası, antiye, posta tarihi ve benzeri maddeler ile de ilgilenir.

PTT kişisel pul nedir?

Kişisel pul, gerek postada gerekse hatıra amaçlı kullanılmak üzere PTT tarafından gerçek ve tüzel kişiler için kişiye özel basılan pullara verilen addır.

Pul nasıl bastırılır?

Kişisel pul bastırmak için PTT şubelerine başvurmak gerekiyor. Başvuru için, basılmasını istediğiniz resmin CD veya diskette kayıtlı dijital halini getirip, başvuru formunu doldurarak PTT'ye teslim ediyorsunuz.

Damga pulu ne demek?

Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz.

Ilk Türk pulu hangi tarihte satışa sunulmuştur?

Tuğra basımı , Türkiye kendisinin ilk yapışkan posta pulunu bastı.

Ilk posta pulu ne zaman basıldı?

Türklere ait ilk posta pulu Osmanlı İmparatorluğu zamanında 1862 yılında basılmıştır. Basılan ilk pul Darbhane-i Amire de taş baskı yöntemi ile basılıp el ile boyanmıştır. Basılan pulların posta da kullanılması 1863 yılında olmuştur.

Filateli pul nedir?

Filateli; pul, posta tarihi ve alakalı her şeyle ilgilenen çalışma alanıdır.Filateli, pul toplamaktan çok daha geniş bir alanı kapsar ve sadece pul ile ilgili çalışmalarla sınırlı olmak zorunda değildir. Fakat genel olarak filatelistler, pullara ve ilgili materyallere (ilk gun zarflari,kartpostallar vb.)

Damga pulu ne ise yarar?

Devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olan damga vergisi, kurum ve kişiler arasında gerçekleşen işlemler sonucunda geçerliliğin belgendiği kağıt üzerinden alınan vergidir.

Pul koleksiyonu yapan kişiye ne denir?

Filateli pul ile ilgili olan uğraşa, filatelist ise bu işle uğraşan kişiye denir. Filatelist, pul, ilk gün zarfı, özel gün damgası, antiye, posta tarihi gibi alanlarla da ilgilenir.

Zamksız pul ne demek?

Pulları üç kategoride değerlendirmek gerekir: Damgasız, damgalı ve zamksız (yıkanmış) pullar. ... Zamksız (yıkanmış) pul: Postada işlem görmemiş fakat zamkı kirlenmiş, bozulmuş veya lekelenmiş olan pullar bu kusurlarının giderilmesi için temizlenmek amacıyla yıkanırlar. Bu pulların değeri damgalı pulun dahi altındadır.