Pokut Yaylası hangi ilde?

İçindekiler:

  1. Pokut Yaylası hangi ilde?
  2. Pokut Yaylası Hangi dağda?
  3. Pokut Yaylası'nın rakımı kaç?
  4. Pokuta nasıl gidilir?
  5. Kavrun Yaylası Nerede?
  6. Kümbet Yaylası Rakım kaç?
  7. Aydere arabayla çıkılır mı?
  8. Rize Ovit Yaylası Nerede?
  9. Rize Pokut Yaylası arası kaç km?
  10. Giresun Kümbet Yaylası pazarı hangi gün?
  11. Giresun Kümbet Yaylası yolu nasıl?
  12. Ayder Yaylası na arabayla çıkılır mi?
  13. Badara Yaylası nereye bağlı?

Pokut Yaylası hangi ilde?

Rize'nin daha pek çok yaylasını barındıran Çamlıhemşin ilçesinde yer almaktadır. Pokut Yaylasına Nasıl Gidilir?

Pokut Yaylası Hangi dağda?

Rize'nin Kaçkar dağları çok özel yaylalara ev sahipliği yapıyor. Eminiz ki hayatınızda çok güzel manzaralara şahit olmuşsunuzdur, ama Pokut Yaylası'nı gördüğünüz an güzelliği karşısında şaşkınlığa kapılıp "gerçekmiş" diyeceksiniz.

Pokut Yaylası'nın rakımı kaç?

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Pokuta nasıl gidilir?

Pokut Yaylası Ulaşım: Bu yüzden önce Çamlıhemşin'e ulaşmanız gerekecek. Çamlıhemşin'e ulaştıktan sonra Şenyuva'ya gitmeniz lazım. Şenyuva'da Çinçiva Kafe'nin az ilerisinde sol tarafta Pokut Yaylası yol ayrımını göreceksiniz. O yol ayrımından sapıp, yolu takip ederseniz sizi Pokut Yaylası'na çıkaracaktır.

Kavrun Yaylası Nerede?

Kavrun Yaylası Rize ilinin, merkezine 29 km uzaklıkta olduğu Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yayladır. Aşağı Kavrun ve Yukarı Kavrun olmak üzere iki kısma ayrılır. Ayder yaylasından 10 km uzaklıktadır. Rakımı en düşük 1980 en yüksek 2350 metredir.

Kümbet Yaylası Rakım kaç?

Kümbet Yaylası, Doğu Karadeniz bölgesinde, 1640 metre rakımlı yayla doğu karadenizin en meşhur ve turistik yaylalarındandır. Giresun'un 52 km güneyinde Dereli ilçe sınırlarındadır.

Aydere arabayla çıkılır mı?

Ayder Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan bir bölge. Çamlıhemşin'e 19 km uzaklıkta bulunan bu yayla, gelişmiş ulaşım olanakları ile ister toplu taşıma ister kişisel araçla kolaylıkla ziyaret edilebilir.

Rize Ovit Yaylası Nerede?

Ovit Yaylası, Rize ilinin İkizdere ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. İkizdere ilçesine bağlı Rize İspir Yolu üzerinde bulunmaktadır. Rize şehir merkezine yaklaşık olarak 80 km mesafededir. İkizdere merkeze ise 33 km mesafededir.

Rize Pokut Yaylası arası kaç km?

Pokut Yolculuğu Çok Zorlu! Bu yol yaklaşık 11 km sürüyor ve aracınızla 1 saat civarında çıkıyorsunuz. Yol tamamen taşlık ve patika. Yok ben yürüyerek çıkacağım derseniz, yolculuk yaklaşık 7-8 saat sürüyor.

Giresun Kümbet Yaylası pazarı hangi gün?

Bu şenliklerde Aymaç mevkiinde şenlik ateşi yakılarak havaifişek gösterileri yapılmakta, davul zurna eşliğinde toplu horon oyunları sergilenmekte ve kültüre as sanatçılar konser vermektedir. Yaylacılık sezonu boyunca her Cuma bir yöresel pazar kurulur.

Giresun Kümbet Yaylası yolu nasıl?

Kümbet Yaylası - Giresun Kümbet Yaylasına Giresun -Dereli- Şebinkarahisar yolu üzerinden iki şekilde ulaşmak mümkündür. Dereli'den sonra Güdül - Yüceköy üzerinden gidildiğinde 60 km.lik asfalt yol ile ulaşılır. Şebinkarahisar yolundan devam edilince İkisu - Uzundere üzerinden de ulaşmak mümkündür.

Ayder Yaylası na arabayla çıkılır mi?

Ayder Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan bir bölge. Çamlıhemşin'e 19 km uzaklıkta bulunan bu yayla, gelişmiş ulaşım olanakları ile ister toplu taşıma ister kişisel araçla kolaylıkla ziyaret edilebilir.

Badara Yaylası nereye bağlı?

Badara Yaylası Trabzon'da bulunan havalimanına yaklaşık olarak 249 km uzaklıktadır. Rize merkeze ise yaklaşık 109 km uzaklıkta bulunur. Çamlıhemşin ilçesine ise yaklaşık 42 km uzaklıktadır. Eğer Trabzon tarafından geliyorsanız Çamlıhemşin yönüne doğru ilerlemeniz gerekir.