Diriliş Ertuğrul da oynayan Ogeday kimdir?

İçindekiler:

  1. Diriliş Ertuğrul da oynayan Ogeday kimdir?
  2. Diriliş Ertuğrul Ögeday nasıl öldü?
  3. Ögedayı kim oynadı?
  4. Diriliş Ertuğrul da Noyan ı kim öldürdü?
  5. Ogedaydan sonra kim geldi?
  6. Ögeday kaçıncı bölümde öldü?
  7. Cengiz Han rolünü kim oynuyor?
  8. Kubilay Handan sonra kim geldi?
  9. Ögedayın yerine kim geldi?
  10. Ögeday ne zaman öldü?

Diriliş Ertuğrul da oynayan Ogeday kimdir?

Ögeday Han karakterine hayat veren Kaan Çakır Diriliş Ertuğrul dizisine girdikten sonra herkes kendisini ve Ögeday Han karakterini merak etmeye başladı. Daha önce birçok televizyon ve sinema yapımında yer alan tiyatrocu ve oyuncu Kaan Çakır, Ögeday Han rolüyle karşımıza çıktı.

Diriliş Ertuğrul Ögeday nasıl öldü?

Ögeday. 1240 yılında Tataristan'da geleneksel olarak düzenlenen av partisinde fazla içkiden hastalandı. Uzunca bir süre yönetimde etkisiz kaldı. 1241 yılında ölümünün ardından zehirlendiği şüphesiyle bazı cariyeleri ve devlet adamları öldürüldü.

Ögedayı kim oynadı?

Çukur'da Ogeday Erdenet karakterine hayat verecek olan Baki Davrak'ın hayatı ve kariyeri hakkındaki detayları sizler için derledik... BAKİ DAVRAK KİMDİR? Baki Davrak 1971 doğumlu, Türk asıllı Alman oyuncudur. Almanya'da yaşamakta olan Davrak, başrol oynadığı Lola + Bilidikid ve Yaşamın Kıyısında filmleriyle tanınır.

Diriliş Ertuğrul da Noyan ı kim öldürdü?

Baycu Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğüyle ilgili bilgiler sınırlıdır. Bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür.

Ogedaydan sonra kim geldi?

Cengiz Han 1227 yılında öldüğünde Moğol İmparatorluğu Cengiz Han'ın oğlu ve Arık Böke'nin amcası Ögeday Han tahta geçer. Toluy 1232 yılında ölür. Ögeday'dan sonra sırasıyla Güyük Han ve Möngke Han tahta çıkar.

Ögeday kaçıncı bölümde öldü?

Çukur dizisi 110. yeni bölümüyle 4 Ocak Pazartesi akşamı ekrana geldi. Çukur son bölümde sürpriz ayrılıklar yaşandı. Çukur'da Yamaç ve Cumali, Ogeday Erdenet'i öldürdü.

Cengiz Han rolünü kim oynuyor?

Bozkır Arslanı Celaleddin Cengiz Hanoynayan oyuncuunun ismi Javohir Zokirov'dur. Javohir Zokirov, Özbek sanatçısı, aktör ve müzisyendir. Javohir Zokirov 1972 doğumludur. Hem oyunculuk hem de müzisyenlik yapan Javohir Zokirov, Türk- Özbek yapımı olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde rol alacak.

Kubilay Handan sonra kim geldi?

Kubilay Han, 1294'te 78 yaşında iken öldü. Peki Kubilay Han'dan sonra tahta kim geçti? Kubilay Han'ın ölümünden sonra tahta torunu Temür Olcaytu geçti. İşte Kubilay Han'ın hayatı ve biyografisi...

Ögedayın yerine kim geldi?

ÖGEDAY'IN SONU Ögeday'ın ölümünün ardından ülkeyi beş yıl boyunca eşi Töregene yönetti. Oğlu Güyük Han 1246 yılında Kağan seçildi. 1249'da Güyük ölünce iki yıllık bir aradan sonra Moğol tahtına Toluy'un oğlu Mengü oturdu.

Ögeday ne zaman öldü?

11 Aralık 1241 Ögeday/Ölüm tarihi