Deri alerjisi neden olur?

İçindekiler:

  1. Deri alerjisi neden olur?
  2. En tehlikeli Alerji Nedir?
  3. Deterjan alerji yapar mi?
  4. Alerji nasil bir hastaliktir?

Deri alerjisi neden olur?

Cilt alerjileri, bağışıklık sisteminin bir alerjen ile tetiklenmesi sonucu oluşan, genellikle kaşıntı ile kendini gösteren bir grup hastalıktır. Alerjik cilt hastalıkları ilaçlar, enfeksiyonlar, böcek ısırıkları veya gıdalara yanıt olarak oluşabilir. Sık görülen cilt alerjilerinden biri egzama yani atopik dermatittir.

En tehlikeli Alerji Nedir?

En tehlikeli reaksiyon ise 'anafilaksi' adını verdiğimiz reaksiyondur. Aniden başlayıp ölüme neden olabilir. Eğer alerjen soluduğunuz bir şey ise gözleriniz, burun ve solunum sisteminiz etkilenir. Alerjen yediğiniz bir madde ise ağız, mide ve bağırsaklarda reaksiyon oluşur.

Deterjan alerji yapar mi?

Deterjanlar bazı insanlarda da solunumsal yakınmalara neden olabilir. Deterjan sanayiinde çalışan ve alerjik bünyesi olan işçilerin alerjik duyarlılık geliştirmeleri mümkündür. Solunumsal şikâyeti olan hastaların çoğunda ise, aynı ciltte olduğu gibi, olay iritasyona yani solunum yollarındaki tahrişe bağlıdır.

Alerji nasil bir hastaliktir?

Alerji vücudumuzda bulunan antikorların, başkaları için zararsız olabilecek maddelere karşı savaş açması ve reaksiyon oluşturmasıdır. Bu maddeler toz, besinler, solunum yolu ile alınan maddeler, polen, akarlar ve hayvan tüyleri olabilir. Alerji her yaş gurubunda görülebilir.