Ehliyet sınava girerken yanımıza ne almalıyız?

İçindekiler:

  1. Ehliyet sınava girerken yanımıza ne almalıyız?
  2. Elektronik sınav nasıl oluyor ehliyet?
  3. Ehliyet E-sınavına telefonla girilir mi?
  4. Ehliyet sınavında ne yasak?
  5. Ehliyet sınavına cüzdanla girilir mi?
  6. Ehliyet sınavını geçmek için ne yapmak lazım?
  7. Ehliyet ücreti ne kadar?

Ehliyet sınava girerken yanımıza ne almalıyız?

Kursiyerlerin sınav sırasında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport (geçerlilik süresi devam eden) yanında bulundurması gerektiğini hatırlatmak.

Elektronik sınav nasıl oluyor ehliyet?

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.

Ehliyet E-sınavına telefonla girilir mi?

Yazılı sınava girerken nüfus kağıdınız mutlaka yanınızda olmalı. ... Rahat bir ön hazırlık için sınav başlama saatinden yarım saat önce orada olmakta fayda var. Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz.

Ehliyet sınavında ne yasak?

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 1 saat (tek dersten sınava girenler 45 dakika) içerisinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor. Her soru toplam 4'er şıktan oluşmaktadır.

Ehliyet sınavına cüzdanla girilir mi?

Adaylar, sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. ... Vukuatlı nüfus cüzdanı da sınavda geçerli değildir.

Ehliyet sınavını geçmek için ne yapmak lazım?

Ehliyet Sınavına Girecekler için Tavsiyeler
  1. Görsel Hafızanızı Kullanın. ...
  2. Sınav Sistemindeki Değişiklikleri Öğrenin. ...
  3. Trafik İşaretlerini Önemseyin. ...
  4. Direksiyon Sınavında Hocanızı Şaşırtın. ...
  5. Bilinçli Bir Sürücü Olmaya Gayret Edin.
BE

Ehliyet ücreti ne kadar?

Toplamda ise A sınıfı ehliyetin maliyeti 2.788,85 TL'dir. B Sınıfı ehliyet almak isteyen bir aday sürücü kursuna 2.018,54 TL ödemesi gerekiyor. Bunun dışında gireceği ehliyet sınavı için 240,04 TL ve harçlar için 1.078.017 TL ödemesi gerekiyor. Toplamda ise B sınıfı ehliyetin maliyeti 3.336,58 TL'dir.