Zemheri ismi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Zemheri ismi nereden gelir?
  2. Kelime anlamı Zemheri ne demek?
  3. Stabil ne demek stabil?
  4. Durumu stabil demek ne demek?
  5. Tıp dilinde stabil ne demek?

Zemheri ismi nereden gelir?

Tarihte, 1330 yılındaki bazı kaynaklarda rastlanan zemheri sözcüğü, 'Zamharir' sözcüğünden türemiştir. Zemheri, 22 Aralık tarihinde çıkmakta olan ve yaklaşık 40 gün süren soğuk günleri ifade etmektedir. Zemherinin bir adı da erbaindir (karakış). Erbain Arapça 40 sayısı, anlamına gelir ve zemheri esasta 40 gündür.

Kelime anlamı Zemheri ne demek?

İşte zemheri kelimesinin anlamı... Arapça'da kış anlamına gelen “zem” ile Farsça'da uğultu olarak adlandırılan “harir” kelimelerinin birleşmesi ile ortaya çıkan Zemheri, halk arasında kış ayının en yoğun yaşandığı dönem olarak söylenir. Zemheri kelimesi dilimizde kara kış anlamına geliyor.

Stabil ne demek stabil?

Stabil kelimesi aslında bir durum betimlemesidir Herhangi bir durumun stabil olması demek; dayanıklı, dengeli, düz, kararlı ve değişmemiş anlamlarını taşıyor olabilmesi demektir.

Durumu stabil demek ne demek?

Durumu Stabil Ne Demek? Hastalar için kullanılan ''durumu stabil'' ifadesi, hastanın durumunda herhangi bir değişiklik yok anlamına gelir. Bu kalıplaşmış ifade, hastanın ne daha iyiye ne de daha kötüye gittiğini söylemek için kullanılır.

Tıp dilinde stabil ne demek?

Hemen hemen herkesin duymuş olduğu ''hastanın durumu stabil'' kelimesi, genellikle doktorlar tarafından hastanın durumunu belirtmek için kullanılır. Eğer bir hastanın durumunun stabil olduğu söyleniyor ise, hastanın durumu aynı yani hastanın durumunda bir değişiklik yok anlamında kullanıldığını bilmeniz gerekir.