Öğrenme kuramları kaça ayrılır?

İçindekiler:

  1. Öğrenme kuramları kaça ayrılır?
  2. Psikanaliz kuramcıları kimlerdir?
  3. Serbest çağrışım tekniği ne demek?
  4. Güdümlü çağrışım nedir?
  5. Aktarım ne demek?
  6. Psikoterapide karşı aktarım nedir?
  7. Aktarım ilişkisi nedir?
  8. Aktarım nevrozu nedir?

Öğrenme kuramları kaça ayrılır?

Bu değişikliğin nasıl oluştuğu konusundaki kurumlar dört grupta toplanabilir. Davranışçı Bilişsel Duyuşsal ve Nörofizyolojik temelli öğrenme kuramları.

Psikanaliz kuramcıları kimlerdir?

Sigmund Freud'un çalışmaları üzerine kurulmuş bir psikolojik kuramlar ve yöntemler ailesidir. ...

Serbest çağrışım tekniği ne demek?

Serbest çağrışım psikiyatrinin babası Sigmund Freud tarafından ortaya atılan psikanalitik bir araçtır. Bu araç, danışanın terapi sırasında aklına gelen her şeyi ifade etmesine izin verir. Bunun yapılmasındaki amaç tüm filtrelerden ya da yargılardan kurtulmak ve düşünülen her şeyin terapistle paylaşılmasını sağlamaktır.

Güdümlü çağrışım nedir?

b) Serbest ve güdümlü çağrışım: Bir simgeyle ilgili olarak herhangi bir simgeyi hatırlama serbest çağrışım, belirli bir yönde ve plan dahilindeki çağrışım ise güdümlü çağrışım olarak adlandırılır.

Aktarım ne demek?

Aktarım bireyin iyileşme amacıyla geçmiş bir şeyi güncel bir şeyin üstüne yerleştirmesi anlamına gelir. Başlangıçta Freud aktarımı terapik süreçteki büyük bir engel olarak görmüştür. Hastanın bilinçaltı düşünceleri ve hislerine geçişe direnmesi olarak değerlendirmiştir.

Psikoterapide karşı aktarım nedir?

Kontur-transferans (Karşıt aktarım): Terapistin kendi çocukluğunda ki duygu ve tutumları hastasına aktarmasına denir. Terapötik süreçte transferanslara benzer şekilde ortaya çıkarlar fakat kökenleri farklıdır.

Aktarım ilişkisi nedir?

Yani aktarım, hasta bireyin geçmiş nesne ilişkilerinin karşı tarafa yansıtılmasını ve dışsallaştırılmasını ifade etmektedir. Geçmiş ilişkiler kişi için kendini besleyen, değer katan durumlardır. Olumlu bir tarzda yaşandığında analist ile de öyle bir ilişki yaşanmaktadır.

Aktarım nevrozu nedir?

Terapi süreçlerinde esas nevrozun yani çocukluk nevrozunun yerini alan ve bu nevrozun terapistle danışan arasında yeniden düzenlenmesi ve yeniden canlanması olan "AKTARIM NEVROZU" ise, sanki "yapay bir hastalık"tır, en güçlü ve analiz edilebilir bir aktarımdır.