Türkiyedeki nasıl?

İçindekiler:

  1. Türkiyedeki nasıl?
  2. Dünyayı nasıl yazılır?
  3. Dünyayı nasıl yazılır TDK?
  4. Dünya'da nasıl yazılır TDK?
  5. Avrupada nasıl yazılır?
  6. Coğrafyada nasıl yazılır?
  7. Avrupalılardan nasıl yazılır?

Türkiyedeki nasıl?

Türkiye özel ad olduğu için çekim eklerinin kesme işaretiyle ayrılması gerekir. Yani "Türkiye'deki" yazımı doğrudur. Bu ifadedeki -de bulunma durum ekidir.

Dünyayı nasıl yazılır?

Dünyanın kelimesi eğer terim anlam olarak yani özel isim olarak kullanılıyorsa Dünya'nın olarak yazılmaktadır. Dünya'nın kendi etrafındaki dönüşü bir günde tamamlanır. (Bu cümlede dünya kelimesi terim anlam olarak kullanılmıştır. Bu nedenle kesme işareti kullanılarak ayrı yazılmaktadır.)

Dünyayı nasıl yazılır TDK?

Bu kelimeler gezegen ismi olarak kullanılmadığı için ilk harfleri küçük yazılmalıdır. TDK'ya Göre Dünyanın Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Bu cümlede Venüs gibi Dünya kelimesinin da büyük harfle yazılması gerekir.

Dünya'da nasıl yazılır TDK?

→ “Dünya” sözcüğü gezegen anlamında kullanılmaması durumunda ise özel isim olmaz. Bu durumda baş harfi büyük olarak yazılmaz ve bulunma durum eki olan “-da” “Dünya” sözcüğüne yine bitişik yazılır ancak kesme işareti kullanılmaz.

Avrupada nasıl yazılır?

"Avrupa'nın en büyük ülkesi", "Avrupa'nın en büyük havalimanı", "Avrupa'nın en ucuz şehirleri" gibi ifadelerde Avrupa kelimesinden sonra kesme işareti kullanılması gerekir. Aynı şey İngiltere, Fransa, Türkiye gibi ülke adları ve Londra, Paris gibi şehir adları için de geçerlidir.

Coğrafyada nasıl yazılır?

Coğrafya mı?” yoksa “Coğurafya mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Coğurafya şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Coğrafya şeklinde olmalıdır.

Avrupalılardan nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Avrupa'lı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Avrupalı şeklinde olmalıdır.