Hz Salih Aleyhisselam'ın mucizesi nedir?

İçindekiler:

  1. Hz Salih Aleyhisselam'ın mucizesi nedir?
  2. Hz Salih kaç yıl yaşadı?
  3. Ress halkı nerede yaşadı?
  4. Kavimler neyle helak oldu?
  5. Medyen ve Eyke kavmi nasıl helak oldu?

Hz Salih Aleyhisselam'ın mucizesi nedir?

Salih (a.s. )'dan kavmi bir mucize olarak bir kaya üzerinde kızıl tüylü, doğurmak üzere olan bir devenin indirilmesi ve doğan deve yavrusunun da renginin annesi ile aynı olmasını istediler. Aynı zamanda sütünün kışın sıcak yazın serin akıp, sütten içenin şifa bulup fakirlikten çıkmasını istediler.

Hz Salih kaç yıl yaşadı?

Midraş metinlerinden yola çıkılarak, milattan önce 2800'lü yıllarda yaşadığı tahmin edilmektedir. Kur'an anlatımında Salih, Semud kavmine gönderilir ve buranın neresi olduğu konusunda Kur'an'da hiçbir bilgi yoktur.

Ress halkı nerede yaşadı?

İslam Alimlerinin bir kısmı Ress kelimesi "Kuyu" anlamında geldiğinden dolayı, Ress Kavmi'nin Pakistan'ın Sind eyaletindeki Larkana Şehri'nde bulunan ve İndus Vadisi'ndeki kayıp antik medeniyet olarak bilinen su kuyuları ile ünlü Mohenjo-daro şehrinde yaşadığını belirtmektedirler.

Kavimler neyle helak oldu?

Âd, Semûd ve Şuayb (Medyen ve Eykeliler) kavimlerinin helakı, Sebe kavmini perişan eden Arim seli, Ashâbu'l-Uhdûd hadisesi ve Fil olayı, Arap toprakları olarak bilinen Bilâdü'l-Arap'ta meydana gelen helak hadiseleridir.

Medyen ve Eyke kavmi nasıl helak oldu?

Şuayb yapılan zulümlere karşı bu kavimleri doğru yola çağırmaktan vazgeçmemiştir. Buna rağmen Eyke ve Medyen kavimleri Hz. Şuayb'ı dinlememiş üzerlerine felaket göndermesini istemişlerdir. Bunun üzerine Medyen ile Eyke'de çok şiddetli depremler olmuş ve bu iki kavim helak olmuştur.