Mezuna kalınca okul puanı düşüyor mu?

İçindekiler:

  1. Mezuna kalınca okul puanı düşüyor mu?
  2. Mezuna kalmak kayıp mıdır?
  3. YKS tercih yapmazsak ne olur?
  4. YKS tercihler sonradan değişir mi?
  5. Ek yerleştirme puanları düşer mi?

Mezuna kalınca okul puanı düşüyor mu?

Tercih yapmadıysanız ya da tercih yapıp hiçbir yeri kazanamadıysanız OBP düşmez. ... Yani tercih yapıp kazansanız bile 2 sene sonra OBP yi tam olarak kullanabilirsiniz.

Mezuna kalmak kayıp mıdır?

2) Mezuna Kalmak Zaman Kaybı mıdır? Hayır, asla böyle düşünmemelisin. Çünkü sen, sınav sonucuna göre istediğin bölüm için yeterli sıralamaya ulaşamadıysan, 1 sene daha çalışıp o sıralamaya ulaşabilirsin. Mezuna kalma fikrini asla "boşa zaman kaybı" şeklinde düşünme.

YKS tercih yapmazsak ne olur?

Heinz Guderian dedi: Sınava girip tercih yapmaz isen puanın düşmez. Evet tabiki en son girdiğin sınav geçerli.

YKS tercihler sonradan değişir mi?

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi aynı elektronik ortamda yapacaklar. 7- Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılabilir mi? Hayır, yapılamaz.

Ek yerleştirme puanları düşer mi?

8- Ek yerleştirmeyle bir üniversiteye girildiğinde de gelecek yıl puanlar düşer mi? - Evet, ek yerleştirmeyle bir yükseköğretim programına yerleştirildiğinde de, bir sonraki yıl orta öğretim başarı puanı yarı yarıya düşer. Bu yüzden kazandığınızda gidip okumayacaksanız fakültelere kesinlikle başvurmayın.