Palindrom cümle nedir?

İçindekiler:

  1. Palindrom cümle nedir?
  2. Altı harfli palindrom ne demek?
  3. Ters okunuşu ve yazılışı aynı olan kelimelere ne denir?
  4. Palindrom nedir biyoloji?
  5. Palamar ne demek?
  6. Alti harfli palindrom ne demek?

Palindrom cümle nedir?

Palindrom nedir? Sayı ve harflerin tersten okunuşu da aynı olan cümle, kelime veya sayılara denir. Örneğin 323, 6336, 7895987 veya Kak, Kaçak, İki palindrom sistemine örnek olarak gösterilebilir. Cümleleri yaratanlar parantez içinde belirtilmiştir.

Altı harfli palindrom ne demek?

Altı harfli palindrom bir kelimenin birinci harfiyle kaçıncı harfi aynı olmak zorundadır. Milyoner sorusu. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Altı harfli palindrom bir kelimenin birinci harfiyle kaçıncı harfi aynı olmak zorundadır. ... Palindrom tersten okunuş demektir.

Ters okunuşu ve yazılışı aynı olan kelimelere ne denir?

Tersten Okununca da Aynı Anlamı Veren Kelimeler Hatta bu kelimeleri bir araya getirip, anlamlı cümleler oluşturabiliyorsunuz. Eğlenceli olan bu cümleler tersten okununca da aynı anlamı veriyorlar. Tersten okunan kelimelere simetrik kelimeler deniliyor.

Palindrom nedir biyoloji?

Palindrom » Biyoloji Terimi palın: ters dromein: koşmak) DNA'da soldan sağa veya sağdan sola, tamamıyla aynı olan baz dizisi.

Palamar ne demek?

i. (Yun. palamarin) Gemileri rıhtım, iskele veya şamandıraya bağlamaya yarayan kalın halat: Palamarları çözdüler, sandalcı kanca ile rıhtıma dayandı (Mehmet Rauf). Bir gün tekrar bıkkın demir alınır, palamar çözülür, flok açılıp kürek çekilir (Sait Fâik). …

Alti harfli palindrom ne demek?

Altı harfli palindrom bir kelimenin birinci harfiyle kaçıncı harfi aynı olmak zorundadır sorusunun cevabını vereceğiz. Palindrom, tersten okunuşu da aynı olan cümle, sözcük ve sayılara denilmektedir.