SGK işyeri açılış nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK işyeri açılış nasıl yapılır?
  2. Işyeri bildirgesi nereden alınır?
  3. SGK işyeri açılışı ne zaman yapılır?
  4. Işyeri devri nereye bildirilir?
  5. SGK dosya açılışı kaç gün?
  6. Işyeri devri kaç günde bildirilir?
  7. Dükkan devir işlemi nasıl olur?
  8. Işyerinin tescili ne demektir?

SGK işyeri açılış nasıl yapılır?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

Işyeri bildirgesi nereden alınır?

SGK'nın internet sitesi üzerinden İşyeri Bildirgesi'ne online olarak TC kimlik numaranız ve istenen diğer kimlik bilgileri ile giriş yaptıktan sonrasında başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Online formu doldurduktan sonrasında size düzenlemeniz gereken belgelerin listesini bulacaksınız.

SGK işyeri açılışı ne zaman yapılır?

İşyerlerinin Tesciline İlişkin Diğer Hususlar Hem ayın 1'i ila 30'u arasında, hem de ayın 15'i ila müteakip ayın 14'ü arasındaki çalışmaları karşılığında ücret alan sigortalıların bulunduğu işyerlerinde, her iki çalışma döneminden dolayı iki ayrı işyeri bildirgesi düzenlenir ve ayrı ayrı işyeri tescilleri yapılır.

Işyeri devri nereye bildirilir?

Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tâbi şirketlerin nevilerinin değişmesi, birleşmesi veya diğer bir şirkete katılması durumunda, bu hususların ticaret siciline tesciline ilişkin ilân tarihini; adi şirketlerde şirkete yeni ortak alınması durumunda ise en geç yeni ortağın alındığı tarihi takip eden on gün içinde, işyeri ...

SGK dosya açılışı kaç gün?

İşyeri bildirgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesinin ardından işyeri bildirgesi ilgili sosyal güvenlik merkezine elektronik ortamda intikal ettirilecek olmakla birlikte, tescil edilecek işyeri için Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 29. maddesinde belirtilen belgelerle birlikte 7 gün içinde ilgili sosyal ...

Işyeri devri kaç günde bildirilir?

İşyeri dosyalarında devir, nakil, intikal işlemleri İşyeri bildirgesi, sigortalı çalıştırılan bir işin veya işyerinin devri halinde, yeni işveren tarafından, en geç işin veya işyerinin devralındığı tarihi takip eden on gün içinde işyerinin işlem gördüğü Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir.

Dükkan devir işlemi nasıl olur?

İşyeri Devrinin Şartları Nelerdir ?
  1. İşverenin değişmesi gerekir,
  2. İşyerinin fiziki olarak devredilmesi gerekir, işyeri çalışanlarının başka bir işverene geçmesi işyeri devri değildir,
  3. İşyeri kapatıldıktan sonra devredilemez,
  4. İşyeri devrinde işyeri çalışanlarının rızası alınması gerekmez.
Hicri

Işyerinin tescili ne demektir?

İşyeri bildirgesi, ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenler tarafından düzenlenerek Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken bir tür sigortalı işçi çalıştırmaya başlama bildirimi, beyanıdır. Bu bildirgenin verilmesinin ardından işverenlerin SGK yükümlülükleri de başlamaktadır.