Oktay ustadan haydari nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Oktay ustadan haydari nasil yapilir?
  2. Normal yoğurtla haydari olur mu?
  3. Haydariye beyaz peynir neden eklenir?
  4. Haydari nasıl yapılır yoğurtlu?
  5. Patlıcanlı haydari nasıl yapılır?
  6. Haydarinin içine peynir konur mu?
  7. Dereotlu haydari nasıl yapılır?

Oktay ustadan haydari nasil yapilir?

Sarımsağımızı havanda güzelce eziyoruz. Ardından beyaz peynirimizi rendeliyoruz. Daha sonra sarımsak, beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, kimyon, yağ ve tuzumuzla güzelce harmanlıyoruz. Eğer sivri biber kullanacaksak çok ince dilimleyip, içine ekleyebiliriz.

Normal yoğurtla haydari olur mu?

Haydari normal yoğurtla yapılır mı? Haydari genel olarak süzme yoğurttan yapılır. Ancak evde süzme yoğurdunuzun kalmaması durumunda diğer yoğurtlarla da yapılabilmektedir.

Haydariye beyaz peynir neden eklenir?

Haydarinin lezzetinin bir diğer kritik öğesi de beyaz peynirdir. Haydariye koyduğunuz beyaz peynirin Ezine peyniri gibi yağlı bir çeşit olması, peynirin kolayca ezilmesini ve yoğurdun içinde daha homojen bir biçimde karışmasını sağlar. Haydariye ekleyeceğiniz yeşillik genellikle dereotu ve kuru nane olur.

Haydari nasıl yapılır yoğurtlu?

Sarımsağın kabuklarını soyup ezin. Bir kaseye yoğurdu ekleyin. Üzerine de peynir,dereotu, tereyağlı naneli sos, sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın. Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.

Patlıcanlı haydari nasıl yapılır?

Patlıcanlı Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcan közlenir.
  2. Kabukları soyulup ezilir.
  3. Ezilmiş peynir ile karıştırılır.
  4. Tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsak eklenir.
  5. Son olarak süzme yoğurt ilave edilir ve karıştırılır.
  6. Üzerine zeytinyağı ve toz biber dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Haydarinin içine peynir konur mu?

Beyaz peyniri çatalla ezin. Dereotunu ince ince kıyın. Tereyağını kızdırın, naneleri içine atın. ... Beyaz peynir, dereotu, naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.

Dereotlu haydari nasıl yapılır?

Beyaz peynir çatalla ezelim, dereotu ince doğrayalım Tere yağında nane kızdırıp ılınması için bekletelim. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alalım. Beyaz peynir, dereotu, naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzunu ekleyerek karıştıralım. Servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyelim. haydari servise hazır.