Kete hamuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kete hamuru nasıl yapılır?
  2. Kete hamuru ne kadar dinlenmeli?
  3. Kete fırında kaç derecede pişer?
  4. Kete hamuruna yumurta konur mu?
  5. Kete icinde ne var?
  6. Keteye ne konur?
  7. Yoğurtla sufle yapılır mı?

Kete hamuru nasıl yapılır?

Süt, yarım su bardağı sıvı yağ, maya, tuz ve unu yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru mayalanması için bir süre bekletin. Ketenin içi için sıvı yağ, un ve tuzu tavaya alıp kısık ateşte unun kokusu çıkıp rengi hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Soğuması için bir kenara alın.

Kete hamuru ne kadar dinlenmeli?

Süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, toz şeker ve instant mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Unu azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir kıvam alacak hamuru toparlanana kadar yoğurun. Üzerine hafif nemli bir bez örttüğünüz hamuru, oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Kete fırında kaç derecede pişer?

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar pişirin.

Kete hamuruna yumurta konur mu?

Hamuru için: 2 adet yumurta (sarıları üzerine beyazları içine) 1 su bardağı ılık süt. ... Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kuru maya.

Kete icinde ne var?

İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt.
  • 1 su bardağı ılık su.
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 3 çorba kaşığı şeker.
  • 1 çorba kaşığı tuz.
  • 3 çorba kaşığı kuru maya.
  • Alabildiğince un.

Keteye ne konur?

Hamurlar rulo haline getirilip küçük parçalara bölünür, daha sonra kesilen bu parçaların iki tanesi birleştirilmek şartıyla arasına isteğe göre ceviz, un kavurması, peynir (istenirse çikolata) koyulur ve hamur, yağlanmış tepsiye konulup yüksek ayarlı fırına verilerek pişirilir.

Yoğurtla sufle yapılır mı?

Sufle kaplarına erimiş tereyağ sürülür ve bir kaşık şekeri kaba döküp çevire çevire tereyağ üzeri kaplanır. ... Sarıların içine un, şeker ve ev yoğurdu ise temiz bir tülbente dökülüp süzülmüş, marketten alınan yoğurt ise katı kısımlarından 200gr alıp karışıma ekliyoruz.