Şahin Bey hangi ülke ile savaşmıştır?

İçindekiler:

  1. Şahin Bey hangi ülke ile savaşmıştır?
  2. Şahin Bey hangi cephede savaşmıştır?
  3. Şahin bey hangi ilde şehit düştü?
  4. Şahin Bey ismi nereden gelmiştir?
  5. Ali Saip Bey hangi Cephededir?

Şahin Bey hangi ülke ile savaşmıştır?

İstiklâl Savaşı'nın büyük kahramanlarından Şahin Bey, 1877 yılında Gaziantep'de doğdu. Asıl adı Mehmed Said'dir. 1899'de Yemen'e er olarak giden Mehmed Said, Yemen cephesinde gösterdiği muvaffakiyet ve kahramanlık üzerine başçavuş oldu.

Şahin Bey hangi cephede savaşmıştır?

Trablusgarb Harbi'ne gönüllü katılan Şahin Bey, Balkan Savaşları'nda Çatalca Cephesi'nde, Galiçya'da 15'inci Kolordu'da, Sina Cephesi'nde de düşman birliklerine karşı kahramanca savaştı.

Şahin bey hangi ilde şehit düştü?

Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep Savunması'nın önemli isimlerinden Şahin Bey'in şehit edilişinin 99. yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Gül, mesajında, Şahin Bey'in 'de kendi komutası altındaki birliklerce tutulan Elmalı Köprüsü'nde meydana gelen çarpışmada şehit olduğunu anımsattı.

Şahin Bey ismi nereden gelmiştir?

Hayri ve Mehmet Sait adında iki oğlu olmuştur. Asıl adı Mehmet Sait olmakla birlikte, Urya yolunda gösterdiği mücadeleden ötürü "Şahin Bey" lakabı takılmıştır. Antep Savunması'nda üstün yararlılıklar göstermesi nedeniyle Şahin Bey`in anısına Şahinbey ilçesine adı verilmiştir.

Ali Saip Bey hangi Cephededir?

Ali Saip Bey'in hangi cephede savaştığı en çok merak edilen konulardan biridir. Bu kişinin Güney cephesinde savaştığı bilinmektedir. Adana, Urfa, Antep ve Maraş bölgesi Fransızlar tarafından işgal edilince bu bölgede Güney cephesi kurulmuştur.