Ziraat mobil SGK ödeme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ziraat mobil SGK ödeme nasıl yapılır?
  2. Ziraat Bankası işveren SGK ödeme nasıl yapılır?
  3. SGK tahakkuk ödeme nasıl yapılır?
  4. SGK borcu nereye ödenir?
  5. SGK Tahakkuk borcu nedir?
  6. SGK prim borcu ne zaman tahakkuk eder?
  7. Belediye Tahakkuk borcu nedir?

Ziraat mobil SGK ödeme nasıl yapılır?

1 - Mobil Bankacılık uygulaması üzerinde Ödemeler menüsü altında SGK Prim Tahsilatları (SSK-Bağkur-Emsan) seçeneği içinde yer alan “Karekod Tara ve Öde” alanı seçilir.

Ziraat Bankası işveren SGK ödeme nasıl yapılır?

SGK Prim ödemelerinizi Bankam​ız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

SGK tahakkuk ödeme nasıl yapılır?

Mali müşavirinizin size gönderdiği tahakkuk fişiniz ile bankaya gidip vezne bölümünden SGK Prim ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ödemelerinizi gerçekleştireceğiniz bankanın mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra Ödemeler ve SGK Ödemeleri seçeneklerini seçin. Ardından SSK Prim seçeneğini işaretleyin.

SGK borcu nereye ödenir?

GSS PRİM BORCU NASIL VE NEREDEN ÖDENİYOR? GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir.

SGK Tahakkuk borcu nedir?

Vergi daireleri, SGK ve diğer devlet kurumları tarafından, bu kurumlara yapılacak tahakkuk eden ödemelerin tahsilatı için düzenlenen bir tür ödeme belgesidir. Mükellef veya borçlu, tahakkuk fişinde belirtilen vergi /ceza veya SGK primi tutarını yine tahakkuk fişinde belirtilen son ödeme tarihinde ödemekle yükümlüdür.

SGK prim borcu ne zaman tahakkuk eder?

Her ayın prim borcunu sonraki ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani sonraki ayın sonuna kadar bu borç cari borç olarak ödenir. Sonraki ayın sonundan yani son ödeme tarihinden sonra ödenmesi halinde ise bağ-kur 4b geçmiş dönem menüsünden ödenir.

Belediye Tahakkuk borcu nedir?

Tahakkuk etmiş bir vergi veya borç geçerli belgelere dayalı bir şekilde ve ayrıntılı olarak hesaplanmış ve ödenebilir hale gelmiş vergi veya borç tutarı demektir.