Bamya tohumu zayıflamak için nasıl kullanilir?

İçindekiler:

  1. Bamya tohumu zayıflamak için nasıl kullanilir?
  2. Bamya tohumunu nasıl kullanmalıyız?
  3. Bamya tohumu dizlere iyi gelir mi?
  4. Bamya suyu kürü nasıl hazırlanır?

Bamya tohumu zayıflamak için nasıl kullanilir?

Bunun için 10 adet bamya tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek macun kıvamına getirin. Bamya tohumu kürünü her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz. Bamya tohumunu belirtilen ölçülerde kullanmaya özen göstermelisiniz.

Bamya tohumunu nasıl kullanmalıyız?

Bamya tohumunu ezerek toz haline getirin. Bu tozu kaynar suda demleyerek çay olarak tüketebilirsiniz. Oda sıcaklığında bir suyun içerisine akşam 9-10 adet bamya tohumu ekleyin ve ağzını kapatın. Sabah uyandığınızda bu suyu içebilirsiniz.

Bamya tohumu dizlere iyi gelir mi?

Bamya tohumu menisküs, eklem ağrısı, sıvı kaybı, kireçlenme gibi diz problemlerine şifaları ile faydalı olmaktadır. Diz ağrısı yaşayan kişilerin bu tohumu suyun içinde bekleterek içmesi ya da kür olarak uygulaması önerilir.

Bamya suyu kürü nasıl hazırlanır?

Peki Bamya suyu nasıl Hazırlanır ?? İlk olarak bamyaların sap kısımlarını kesin. Daha sonra bir kavonaza ekleyerek üzerine su ekleyin. 8 saat boyunca bu karışımı bekletin ve süre dolduğunda, bamyaların emdiği sudan yararlanabilmek için, bamyaları iyice sıkıp, suyu nu çıkarın.