Evde browni nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Evde browni nasil yapilir?
  2. Brownie kaç dakikada pişer?
  3. Brownie nasıl saklanır?
  4. Brownie fırının hangi ayarında pişer?
  5. Browni neden dağılır?

Evde browni nasil yapilir?

Browni kek tarifi'nin yapılışı:
  1. Karıştırma kabında yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar, mikser yardımıyla çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve süt eklenerek bir müddet daha çırpılır daha sonra un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir, 3 dakika daha çırpılır.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırınımız a kekimizi pişiririz.
Daha fazla öğe...

Brownie kaç dakikada pişer?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 20-22 dakika pişirin. İçi ıslak ve nemli olacağı için daha fazla pişirirseniz kuruyayabilir. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğuyana kadar dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

Brownie nasıl saklanır?

Bu özelliklerden kaynaklanan ıslaklık ve yoğunluk tam da hedeflenen kıvamdır. Eğer biraz sabırlıysanız Brownie oda ısısına geldikten sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bir gün boyunca bekletmenizi öneririm.

Brownie fırının hangi ayarında pişer?

Önceden ısıtılmış fırında 180 ºC'de alt-üst fansız ayarda 22 dk pişirin. Çıkardığınızda browninin orta kısmının az pişmiş olması gerekiyor yani etrafı sert ama ortası az pişmiş görünüyor olacak. Kalıptan çıkarmadan kalıbın sıcaklığı ile pişmeye devam edecek browni, böylece daha yoğun bir kıvama sahip olacaktır.

Browni neden dağılır?

Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz. kek dağılmasının sebeplerinden önemlisi yazılan tarif miktarlarına uyulmamasıdır.