Hangel yemeği hangi yöreye aittir?

İçindekiler:

  1. Hangel yemeği hangi yöreye aittir?
  2. Hangel nasıl pişirilir?
  3. Hangel mantı nedir?
  4. Han gel hangi yöreye ait?
  5. Hengel nerede?
  6. Mantı yemeği hangi yöreye ait?
  7. Etli mantı hangi yöreye aittir?
  8. Hingel hamuru nasıl yapılır?
  9. Hangel içinde ne var?
  10. Mantı hangi ülkenin yemeği?

Hangel yemeği hangi yöreye aittir?

Hengel, hangel veya hingel (Azerbaycan Türkçesi: Xıngal/Xəngəl, Türkçe: Hangel/Hengel, Dağıstan: Hinkal), Kafkasya'da ortaya çıkmış içsiz bir tür mantıdır. Türkiye'de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan, Sivas, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars'ta yapılır.

Hangel nasıl pişirilir?

Hangel Yapılışı: Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir. Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir. Bu pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.

Hangel mantı nedir?

Yaprak mantı olarak da bilinen hangel, Kars mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Bol yoğurdu ve soğanlı sosuyla farklı bir mantı deneyimi olan hangel, her evde kolayca yapılabilir.

Han gel hangi yöreye ait?

Hangel (Kars Yöresi)

Hengel nerede?

Hingel olarak da bilinen hengel birçok yörede karşımıza çıksa da Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu yörelerinde oldukça yaygın.

Mantı yemeği hangi yöreye ait?

Mantı dendiğinde ilk akla gelen ilimiz kuşkusuz Kayseri'dir. Orta Asya'dan Anadolu'ya göçebe Türkler tarafından getirildiği rivayet olunur. Orjini Kayseri olan mantının tarihi çok eskilere dayanır.

Etli mantı hangi yöreye aittir?

Kayseri ile özdeşleşen 'Mantı'nın 36 çeşidinin bulunması ve her birinin diğerinden lezzetli olması mantının haklı şöhretinin kaynağı olsa gerekir. Etli Mantı,Börek Aşı,Tepsi Mantısı, Peynirli Mantı,Yağ Mantısı, Şebit Yağlaması hamur ağırlıklı ev yemeklerinin önde gelenleri arasında yer alır.

Hingel hamuru nasıl yapılır?

HINGEL NASIL YAPILIR? Hıngel hamuru için un, su, tuz ve yumurta derin bir kasede yoğurularak sert bir mantı hamuru elde edilir. İç harcı için patatesler haşlanıp ezildikten sonra baharatlarla tatlandırılır. Hamur bezelere ayrılıp açılır.

Hangel içinde ne var?

2 büyük kase sarımsaklı yoğurt. 125 gram tereyağı 1 kuru soğan....Hamur için:
  • 2 kase un.
  • 2 yumurta.
  • 1,5 su bardağı su.
  • Tuz.

Mantı hangi ülkenin yemeği?

Mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen kıymanın, küçük hamur parçalarının içine konulması ve bu hamur parçalarının suda haşlanması ile yapılan yemektir. Türk mutfağının olduğu kadar diğer Orta Asya mutfaklarının da bir parçası olan mantı, eski SSCB ülkelerinde de popüler bir yiyecektir.