Palu ailesi davası ne?

İçindekiler:

  1. Palu ailesi davası ne?
  2. Palu ailesi ne demek?
  3. Palu ailesi ne oldu 2020?
  4. 2 müebbet kaç yıl?

Palu ailesi davası ne?

Kocaeli'de Meryem Tahnal'ın öldürülmesi olayı ile ilgili yargılanan Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael hakkında karar çıktı. Mahkeme heyeti, damat Tuncer Ustael'i ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezasına çarptırırken diğer sanıklara da 14 yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

Palu ailesi ne demek?

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 13 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen ve haklarında verilen karar usul hatası gerekçesiyle üst mahkeme tarafından bozulan 6 kişinin yeniden yargılandığı davada karar verildi.

Palu ailesi ne oldu 2020?

Palu ailesi davasında karar açıklandı, Tuncer Ustael'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Palu ailesi davasında Tuncer Ustael'e ağırlaştırılmış müebbet, diğer beş sanğıa ise 8 yıl 4 ay ile 14 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezaları verdi.

2 müebbet kaç yıl?

Ömür boyu sürecek bir cezadır ancak kişinin tavrına göre bu süre 30 yıl sürebilir. Bazı davalarda kişi 2 kere ağırlaştırılmış müebbet ya da müebbet alabilir bu durumlarda içeriden çıkması için en az 60 yıl geçmesi gerekmektedir.