Seval Kürt ismi mi?

İçindekiler:

  1. Seval Kürt ismi mi?
  2. Seval ne demek TDK?
  3. Şevval Kürtçe mi?
  4. Selva ne anlama?
  5. Sevan isminin anlamı nedir?
  6. Selman ismi ne anlama gelir?
  7. Sevan Ermeni ismi mı?

Seval Kürt ismi mi?

Seval kökeni Türkçe olan ve çok uzun zamandan beri kız çocukları için değerlendirilen güzel isimlerden biridir. Sev ve al kelimeleri üzerinden birleşmesi ile hazırlanmış olan bu özel isim, aynı zamanda sıcak ve samimi bir okunuş teşkil etmektedir.

Seval ne demek TDK?

Şevval ismi Ay parçası demektir, Hicri takvime göre Ramazandan sonraki ay demektir.

Şevval Kürtçe mi?

Şevval Kürt ismi mi? Şevval isminin Türkiye'deki tahmini istatistikleri aşağıdaki gibidir; Şevval isminin kökeni: Arapça. Şevval isminin cinsiyeti: Kız. Şevval isminin renk sembolü: Pembe.

Selva ne anlama?

Selva ne anlama gelir? Bıldırcın eti. 2. Tih Çölünde bulundukları sürece İsrailoğullarına Allah tarafından kudret helvasıyla birlikte, karınlarını duyurmaları için gönderildiğine inanılan kuş.

Sevan isminin anlamı nedir?

'Sevan' ne demek? Ermenistan'daki bir gölün adı. ... Keğam dağlarının arasında bulunduğu için, tarihî adı Keğam; daha sonra Sevan olmuş. Osmanlılar ve Azeriler 'Gökçe Gölü' olarak adlandırıyorlar.

Selman ismi ne anlama gelir?

Selman “Barış içinde bulunma, huzur, erinç.” anlamına gelmektedir. Kökeni Arapça'dır. Eymen ve Selvan isimleri yanına uygun olabilir. (selman) şekinde okunur.

Sevan Ermeni ismi mı?

'Sevan' ne demek? Ermenistan'daki bir gölün adı. Kafkasların en büyük gölü. Keğam dağlarının arasında bulunduğu için, tarihî adı Keğam; daha sonra Sevan olmuş.