BES Aracılık belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. BES Aracılık belgesi nedir?
  2. 2020 BES sınavı ne zaman?
  3. BES Sınav ücreti ne kadar?
  4. E-beas sertifikası nedir?
  5. BES Aracılık belgesi kimler alabilir?
  6. Bese katılım zorunlu mu?
  7. Bireysel Emeklilik Danışmanı nasıl olunur?
  8. BES kimler için zorunlu?
  9. Zorunlu BES kaç kişi 2021?

BES Aracılık belgesi nedir?

Kısaltılmış ismi ile BEAS, Bireysel Emeklilik Aracıları sertifikası, bireysel emeklilik aracılığı faaliyetlerini yerine getirecek olan kişilerin mesleki bilgi ve becerilerini ölçmek amacıyla yapılan sınavlar sonucunda alınan bir belgedir.

2020 BES sınavı ne zaman?

21.10.2020 e-BEAS Duyurusu. EGM'de gerçekleştirilecek olan 12 Kasım 2020 tarihli sınav açılmıştır. Başvurunuzu e-Devlet ile giriş yapacağınız Bireysel Emeklilik Aracıları Portalı üzerinden yapabilirsiniz.

BES Sınav ücreti ne kadar?

5. Sınav ücretinizi yatırın. e-BEAS ücreti, Sınava ilk kez katılanlar için 540 TL, Sınava tekrar katılanlar içinse 270 TL'dir.

E-beas sertifikası nedir?

Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı (e-BEAS), bireysel emeklilik aracısı olmak isteyen kişilerin başvurduğu mesleki bilgi ve becerileri ölçmek amacı ile düzenlenen ve elektronik ortamda gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır. e-BEAS başvuruları, Bireysel Emeklilik Aracıları Portalı üzerinden yapılmaktadır.

BES Aracılık belgesi kimler alabilir?

Kimler, aracı olabilir? Dört yıllık yükseköğretim kurumlarından herhangi birinden mezun olanlar aracı olmak için başvurabiliyor. Ayrıca iki yıllık banka ve sigortacılık, borsa ve finans, işletme, maliye, sermaye piyasası, muhasebe, pazarlama gibi alanlarda ön lisans programını bitirenler de aracı olabiliyor.

Bese katılım zorunlu mu?

Bireysel emekliliğin zorunluluğu 2017 yılı Ocak ayı ile hayatımıza girdi. Yasa ile bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım zorunlu kılınarak işyerlerinin çalışan sayısına göre bireysel emeklilik sistemine katılımı programlandı.

Bireysel Emeklilik Danışmanı nasıl olunur?

Bireysel emeklilik danışmanı olmak için, üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren İşletme, Sigortacılık, Bankacılık, Pazarlama ve ilgili bölümlerinden ya da iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarının Sigortacılık, Pazarlama gibi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

BES kimler için zorunlu?

Zorunlu BES; tarihinde kanunen yürürlüğe girmiş ve 45 yaşının altındaki tüm T.C. vatandaşı çalışanlarını kapsayan ve işverenler aracılığı ile çalışanın maaşından kesinti yapılacak belli bir tutar ile otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine dâhil edilmesidir.

Zorunlu BES kaç kişi 2021?

Düzenlemeye göre işverenler, kapsama giren çalışanlarını OKS'ye dahil etmekle yükümlü. Çalışanlar ise bu sistemde dilediği kadar kalma hakkına sahip. Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre 2021 yılı başı itibarıyla BES katılımcı sayısı 6.900.580 kişi. Sözleşme ve sertifika sayısı ise yaklaşık 8,3 milyon.