Çocuklarda diş apsesi kendiliğinden geçer mi?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda diş apsesi kendiliğinden geçer mi?
  2. Diş apsesi nasıl belli olur?
  3. Diş apsesi nerelere vurur?
  4. Kanal tedavisi sonrası apse olur mu?

Çocuklarda diş apsesi kendiliğinden geçer mi?

Diş eti apsesinin kendiliğinden geçmesini beklemek daha fazla ilerlemesine sebep olabilir. Bu yüzden tavsiye edilmemektedir. Diş eti apsesi ilerlediği durumlarda tedavi için geç kalınırsa cerrahi işlem uygulanması gerekecektir. Son olarak artık diş kurtulamayacak bir hale gelirse tedavisi için çekilmesi gerekecektir.

Diş apsesi nasıl belli olur?

Diş Apsesi Belirtileri Normal çiğneme ve ısırma hareketi sırasındaki ağrı Ateş Yüz ve yanaklarda şişme. Çene altındaki veya boyundaki lenf bezlerinin hassaslaşmaya veya şişmeye başlaması

Diş apsesi nerelere vurur?

Diş apse yaptığında, bazen kulağınıza veya boynunuza yayılan orta ila şiddetli ağrıya neden olur. Bu bir diş kökünün ucunda bir apsedir. Bu diş kökünün yanındaki diş etinde bir apsedir. Ayrıca çevre doku ve kemiğe de yayılabilir.

Kanal tedavisi sonrası apse olur mu?

Ayrıca kanal tedavisi sonrasında ekstra bir ağrı meydana gelme durumu yaşanırsa bu durumda doktorunuzla irtibata geçerek ağrınızla ilgili düzeyine yönelik bilgi vermeniz; sağlığınızın faydasına olacaktır. Çünkü bazı durumlarda kanal tedavisi sonrasında enfeksiyon veya apse durumları görülebiliyor.