PTT kartsız işlem yapılır mı?

İçindekiler:

  1. PTT kartsız işlem yapılır mı?
  2. Süt parası PTT ATM'den çekilir mi?
  3. PTT emekli maaşı kimlikle çekilir mi?
  4. Emzirme ödeneği PTT'den nasıl alınır?
  5. Hafta sonu PTT Matikten para çekilir mi?
  6. PTT Kart hesabına nasıl para yatırılır?
  7. PTT'den emekli maaşı nasıl çekilir?

PTT kartsız işlem yapılır mı?

Çipli yeni TC kimlik kartlarıyla PTT ATM'lerinden para çekme dönemi başladı. PTT hesabınız olmasa bile şubeye girip sıra beklemeye gerek kalmadan ATM'den para çekebileceksiniz.

Süt parası PTT ATM'den çekilir mi?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde verilen sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini almaya hak kazanan vatandaşların, PTT iş yerlerine gitmesine gerek olmayacak. Vatandaşlar, PTT ATM'lerinden ödemelerini kolaylıkla alabilecek.

PTT emekli maaşı kimlikle çekilir mi?

“Bir husus daha; PTT'den maaşını alan emekli vatandaşlarımız tüm bankamatiklerden ücretsiz olarak maaşlarını çekebilirler.” Gökhan Bey bunları ifade etti. Bir kez de ben ifade edeyim; bir emekli PTT gişesine maaşını çekmeye gittiğinde sadece TC kimlik kartı ile emekli maaşını çekebilecek.

Emzirme ödeneği PTT'den nasıl alınır?

Süt parası, Ziraat Bankası veya PTT şubelerinden yatırılır. Eğer annenin Ziraat Bankası'nda hesabı varsa, süt parası direkt olarak bu hesaba yatırılır. Annenin hesabı yoksa, isim üzerine annenin ikamet adresine en yakın PTT şubesine paranın yatırılması sağlanır.

Hafta sonu PTT Matikten para çekilir mi?

Cumartesi ve Pazar günleri, yani hafta sonları ile kanunen resmi tatil sayılan günlerde PTT merkezlerinin kapalı olması yönünde bir karar alınmış. ... Bu kapsamda vatandaşları Cumartesi günleri PTT şubelerine gelerek havale, fatura, para çekme gibi işlemlerini yapabilecekler.

PTT Kart hesabına nasıl para yatırılır?

Bankadan PTT hesabına nasıl para gönderilir?
  1. Öncelikle bankanın mobil sistemine girilmelidir.
  2. Menü üzerinden para transferi seçeneği seçilmelidir.
  3. Açılan sayfa üzerinden gerekli alanlar doldurulmalıdır. IBAN, banka ismi gibi bilgiler doğru yazılmalıdır.
  4. Daha sonra transfer seçeneği olarak EFT seçilmelidir.

PTT'den emekli maaşı nasıl çekilir?

En yakın PTT işyerine başvurup e-Devlet şifresi alarak "http://turkiye.gov.tr" internet adresine giriş yaparak e-Devlet şifreniz ile ya da SGK İl Müdürlüğüne bir dilekçe vererek maaşınızı PTT'ye taşıyabilirsiniz.