Askerlik tecil tarihini nereden öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Askerlik tecil tarihini nereden öğrenebilirim?
  2. Askerlik Yeri sorgulama nasıl yapılır?
  3. Askerlik tecil süresi ne zaman bitiyor?
  4. Askerlik erteleme yaşı kaç?

Askerlik tecil tarihini nereden öğrenebilirim?

turkiye.gov.tr adresine gidiniz. Karşınıza gelen pencerede arama alanına 'Askerlik' yazınız. Buradan 'Askerlik Durum Belgesi Sorgulama' seçeneğine tıklayınız.

Askerlik Yeri sorgulama nasıl yapılır?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, temmuz, ağustos, eylül 2021 döneminde sevke tabi yedek subay, yedek astsubay adayları ile erbaş ve erlerin sınıflandırma sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Sonuçlar, e-Devlet ve Askerlik Şube Başkanlıklarından öğrenilebilecek.

Askerlik tecil süresi ne zaman bitiyor?

Üniversite mezunları için askerlik tecil ettirme süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans, doktora öğrencileri ya da mesleki tecrübe kazanmak için bir yerde staj görenler üst yaş sınırı 35'i geçmeyecek şekilde askerliklerini 1 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Askerlik erteleme yaşı kaç?

Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını ...