Sardalya balığı mangalda nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sardalya balığı mangalda nasıl yapılır?
  2. Balık ızgara nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  3. Sardalya nasıl marine edilir?
  4. Kefal nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?

Sardalya balığı mangalda nasıl yapılır?

Sardalya balıklarını tel ızgara üzerine sıra sıra dizin. Zeytinyağı ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi küçük bir kasede karıştırın. Bir fırça yardımıyla balıkların üzerine hafifçe sürün. Izgaraya aldığınız balıklarını arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin.

Balık ızgara nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Balıklar güzelce temizlenip yıkanır. Balıkların içi ve dışı yağlanıp tuzlanır. İsterseniz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde yada yağlanmış ızgarada altı üstü kızarana kadar pişirilir. Yada dilerseniz benim gibi mangal üstü ızgarada kelebek açılmış balıklarınızı kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Sardalya nasıl marine edilir?

Beyaz soğanı, limonun yarısını, sarımsağı, maydonuzu, dereotunu istediğiniz gibi kıyıp balıklara ekleyin. Zeytinyağı, bir çorba kaşığı elma sirkesi ve tuzu da ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kabı hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında en az altı saat bekletin.

Kefal nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?

Fırında Kefal Tarifi Yapılışı Balıklar tuzlanır ve sıra ile fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz, kekik , kırmızı biber ve sıvı yağ gezdirilir. Alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılarak 180 derecede 20-25 dakika pişirilir daha sonra folyo alınarak üstlerinin de kızarması sağlanır.Afiyet olsun.