Engelli KPSS ne zaman 2020?

İçindekiler:

  1. Engelli KPSS ne zaman 2020?
  2. Engelli KPSS kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
  3. 2020 EKPSS kuraya kimler başvurabilir?
  4. EKPSS sınavına kimler girebilir?
  5. EKPSS sınavına girenler kuraya girebilir mi?
  6. Özürlü Memur Seçme Sınavına Kimler Girebilir?
  7. Lise mezunları E KPSS kuraya başvurabilir mi?
  8. Hangi özürlüler Devlet memuru olabilir?
  9. Engelli öğretmenler hangi sınava girecek?

Engelli KPSS ne zaman 2020?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2020, 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Engelli KPSS kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Adaylar, yerleştirme sonuçlarına tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

2020 EKPSS kuraya kimler başvurabilir?

Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar başvurabilecek. ... EKPSS/Kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 18-30 Kasım 2020 arasında gerçekleştirecek.

EKPSS sınavına kimler girebilir?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve @ engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır. Giriş aşaması içinde engeli olan bireylerin, engellerinin sağlık kurumları tarafından raporlanması ve tespiti gerekmektedir.

EKPSS sınavına girenler kuraya girebilir mi?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2 yılda bir yapılan sınava her türlü engel grubuna sahip olan engelli bireyler katılabilirler. ... Lise,ön lisans ve lisans mezunları sınava,ilköğretim ve ortaokul mezunları kuraya katılabileceklerdir. Sınava girmiş olanlar tekrar kura için müracaat edemezler.

Özürlü Memur Seçme Sınavına Kimler Girebilir?

Doğuştan veya sonraki yaşantısında, bedensel, ruhsal, duyusal, zihinsel ve sosyal yetenekleri bağlamında bulunan engel oranının en az yüzde kırk düzeyinde çalışabilir durumda olan bireyler, bu sınava girebilmektedir.

Lise mezunları E KPSS kuraya başvurabilir mi?

1- Adayların mezun oldukları en üst öğrenim düzeyi (Lise, önlisans veya lisans) hangisi ise EKPSS'ye o öğrenim düzeyinden başvuru yapmaları esastır. - eğitimleri devam eden ve mezun olabilecekleri üst öğrenim seviyesinden de başvuru yapabileceklerdir.

Hangi özürlüler Devlet memuru olabilir?

2021 Yılında engelli memur işe alım şartları kapsamında %40 ve üzerinde engeli bulunanlar devlet memuru olmak için başvuru yapabilir. Engelli memur işe alım şartlarını karşılayanlar E-KPSS'ye girerek ya da kuraya kayıt yaptırarak bunların sonuçlarına göre devlet memurluğu için tercih yapıp atanabilirler.

Engelli öğretmenler hangi sınava girecek?

20 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylar arasından EKPSS (Lisans Düzeyi) puan sıralamasına göre 750 engelli öğretmen alımı yapılacağı duyuruldu.