Namazda okunan dualar sırasıyla nelerdir?

İçindekiler:

  1. Namazda okunan dualar sırasıyla nelerdir?
  2. Namazda sureler nasıl okunmalı?
  3. Namaz kılarken hangi dua okunur?
  4. Namaz kılarken aynı sure okunur mu?
  5. Namaz kılarken içimizden ne deriz?
  6. Inşirah suresi namazda zammı sure olarak okunur mu?

Namazda okunan dualar sırasıyla nelerdir?

NAMAZDA SIRASIYLA OKUNACAK DUALAR
  • Fil Suresi.
  • Kureyş Suresi.
  • Maun Suresi.
  • Kevser Suresi.
  • Kafirun Suresi.
  • Nasr Suresi.
  • Tebbet Suresi.
  • İhlas Suresi.
Daha fazla öğe...

Namazda sureler nasıl okunmalı?

Namazda okunan âyet ve sûrelerin, gerek bir rekât içinde gerekse ikinci rekâtla birlikte düşünüldüğünde, Mushaf'taki sıraya göre okunması sünnete uygundur. Bir sûreyi veya âyeti okuduktan sonra, ardından önceki bir sûreyi veya âyeti okumak mekruhtur. Fakat bu, namazı geçersiz kılacak bir durum değildir.

Namaz kılarken hangi dua okunur?

"Allahu Ekber" denilerek namaza başlanır. Sübhaneke okunduktan sonra "Eûzü Besmele" çekilerek Fatiha okunur. Arkasından bir mikdar daha Kur'an-ı Kerîm okunur. ... Sonra ikinci rekata kalkılır ve yalnız besmele ile Fatiha suresi ve bir mikdar daha Kur'an-ı Kerîm okunarak yine rükû ve secdelere varılır.

Namaz kılarken aynı sure okunur mu?

Şayet müminin yeterli ezberi varsa ve eksiksiz, kusursuz biçimde diğer uzun sureleri de biliyorsa pekala bunları okuyabilir. Bunun önünde bir engel bulunmamaktadır. Herhangi bir sakıncası da bulunmamaktadır. Fakat müminlerin hepsinin aynı seviyede ezberinin olması beklenemez.

Namaz kılarken içimizden ne deriz?

"Niyet ettim bugünkü sabah namazının sünnetini kılmaya", diye niyet edilir. Hemen eller yukarıya kaldırılıp "Allahu Ekber" diye tekbir alınır. Ondan sonra eller bağlanır ve "Sübhaneke allahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve tealâ ceddüke ve la ilahe gayrük" okunur.

Inşirah suresi namazda zammı sure olarak okunur mu?

Zammı sureler, namazda hemen Fatiha Suresi'nin arkasından okunur. Başka bir anlatımla, Fatiha Suresi ile zammı sure arasına başka sure girmemelidir. Bu durumda Fatiha Suresi - İnşirah Suresi şeklinde okuma yapılmalıdır.