Iş yerini nereye şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Iş yerini nereye şikayet edebilirim?
  2. Damacana Su şikayetleri nereye yapılır?
  3. Bir şirket nereye şikayet edilir?
  4. Devletten haksız yere maaş alanları nereye şikayet edebilirim?
  5. 174 Gıda Hattı nedir?
  6. 170 Hangi durumlarda aranır?
  7. Babasının maaşı almak için boşananlar nereye şikayet?

Iş yerini nereye şikayet edebilirim?

ALO 1 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır. ALO 170 hattı işçi ve işveren anlaşmazlığı halinde dava işlemlerinden önce arabuluculuk yapmaktadır. ALO 170 hattı üzerinden, eleştiri, ihbar, şikayet, soru, öneri ve talep hizmetleri alınabilmektedir.

Damacana Su şikayetleri nereye yapılır?

Alo 174 Hattı 7/24 hizmet vermektedir.

Bir şirket nereye şikayet edilir?

Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor. Bu hatla tüketiciler, insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ya da firmaları şikayet konusu yapabiliyor.

Devletten haksız yere maaş alanları nereye şikayet edebilirim?

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), mahkeme kararıyla boşanan kadınlara babasından dolayı dul maaşı bağlarken, ihbar veya şüphe üzerine bunları tespit ederek haksız maaşı kesiyor. Anlaşmalı boşanmaların tespitinde en çok SGK'nın 'Alo 170' hattına gelen ihbarlar yol gösterici oluyor.

174 Gıda Hattı nedir?

ALO 174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulmuştur.

170 Hangi durumlarda aranır?

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilgilendirme hattı olarak hizmet verir. Bu hattan sosyal haklarınızı öğrenebilirsiniz. İş kanunu ile ilgili sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler.

Babasının maaşı almak için boşananlar nereye şikayet?

Baba maaşı almak için boşanan kişileri ihbar etmek için Alo 170 aranarak durum izah edilebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu; emekli maaşı alabilmek için anlaşmalı olarak boşanan çiftlere karşı suç duyurusu açmaktadır. Şüpheli durumdaki çiftler için inceleme bizzat Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından başlatılmaktadır.