Dolama yemeği hangi yöreye aittir?

İçindekiler:

  1. Dolama yemeği hangi yöreye aittir?
  2. Meftune yemek nasıl yapılır?
  3. Meftune yemeğinin yanına ne gider?
  4. Meftune yemek nedir?
  5. Metfun nedir?

Dolama yemeği hangi yöreye aittir?

Mardin mutfağının beğenilen lezzetlerinden olan dolama (keme) tarifini hazırlamanız için gerekli malzemeler; mantar ve et. Hazırlaması gayet basit bir akşam yemeği sizi bekliyor. İşte dolamanın (keme) malzemeleri ve yapılışı...

Meftune yemek nasıl yapılır?

Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi eklenir. En üste tuzu ve yağı gezdirilir. Ocağın altı açılır ve süzgeçten geçirilen sumak suyu eklenir. Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirilir.

Meftune yemeğinin yanına ne gider?

Meftune yemeği yanına ne gider?
  • Meftune yemeğinin yanına sade bulgur pilavı veya şehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz.
  • Yanına semizotlu salata veya bir kase yoğurtla yemeğinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Meftune yemek nedir?

MEFTUNE YEMEĞİ Mardin usulü meftune kurutulmuş sebzelerle, Diyarbakır usulü ise taze sebzelerle yapılıyor. Yazın patlıcan, kışın ise kabak kullanarak her dönem ulaşabileceğiniz, dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz meftune yemeği sizi her haliyle büyüleyecek.

Metfun nedir?

Meftune kuzu kaburga eti ile yapılır ama isteğinize göre kuşbaşı doğranmış kuzu ya da dana eti de kullanabilirsiniz. Etlerin üstüne sarımsak ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Et suyunu çekince, üstüne salçayı ilave ederek 2-3 dakika kadar kavurun.