Uykuda el ve kol uyuşması neden olur?

İçindekiler:

  1. Uykuda el ve kol uyuşması neden olur?
  2. Kolda uyuşukluk neden olur?
  3. Eller neden Uyusur Karincalanir?
  4. Kol uyuşmasına hangi bölüm bakıyor?

Uykuda el ve kol uyuşması neden olur?

Sol kol uyuşması kalpte yaşanan bozukluklardan ya da kalbe giden damarlarda yaşanan bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir. Kan akışının kısıtlanması nedeniyle oluşan sol kol uyuşması, ağır yük kaldırma nedeniyle de oluşabilir. Düşme, kaza ya da ani hareketlerde de kol uyuşmaları görülebilir.

Kolda uyuşukluk neden olur?

Kan akışının kısıtlanması sonucu yaşanan kol uyuşması, ağır yük kaldırılması nedeniyle oluşur. Düşmelerde, kazalarda ve ani hareketlerde de kolda uyuşmalar gözlenebilir. Fiziksel bir etken olmadan yaşanan kol uyuşmaları nörolojik bir etmene ya da strese bağlı gelişir.

Eller neden Uyusur Karincalanir?

Sıklıkla el uyuşmalarına sebep olan nedenler ve hastalıklar şöyledir: Örgü örme, yer silme, bez sıkma, halı silkeleme, sürekli mouse ve klavye kullanımı gibi tekrarlayan el bileği hareketleri ile bilek bölgesinde median sinir basısı sonucu oluşan karpal tünel sendromu en sık görülen el uyuşması nedenlerindendir.

Kol uyuşmasına hangi bölüm bakıyor?

El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir. Hastalığın sebebi bulunduktan sonra sebebe yönelik olarak medikal tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilir.