Mekik çekmeye nasıl başlanır?

İçindekiler:

  1. Mekik çekmeye nasıl başlanır?
  2. Mekik çekmek kaç kalori yakar?
  3. Mekik çekerken neden sırtım ağrıyor?
  4. Mekik çekmek karın yağlarını eritir mi?
  5. Mekik yerine ne yapabilirim?

Mekik çekmeye nasıl başlanır?

İlk olarak doğru vücut pozisyonundan başlayacak olursak yere yatıldığında baş yerde olmalı, karın da içeri çekilerek bel bölgesi yere iyice yapıştırılmaya çalışılmalıdır. Daha sonra işaret ve orta parmağımız başımızda şakak bölgesi dediğimiz bölgeye değecek şekilde koyulup dirsekler yanlara doğru açılmalıdır.

Mekik çekmek kaç kalori yakar?

70 kilo ağırlığında olan bir kişi, 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerse 90 kalori yakar. 74 kilo ağırlığında olan kişi ise aynı işlemi yaparak 99 kalori yakar. 88 kilo olan kişiler de 10 dakikada 50 mekik çekerek 117 kalori yakarlar.

Mekik çekerken neden sırtım ağrıyor?

Çekirdek, her mekikte diske yaklaşarak onun esnemesine ve şişmesine neden oluyor. Bu da aşırı sırt ağrılarına, omurilik zedelenmesine neden olabiliyor” dedi. Teksas Sırt Ağrıları Enstitüsü Başkanı Dr. Richard Guyer de “Mekik çekmek, sırtınızın en hassas noktasına baskı uygulanmasına neden olur.

Mekik çekmek karın yağlarını eritir mi?

Göbek eritmek için mekik çekmek işe yaramaz "Mekik çekmek göbek eritir." Bu düşünce doğru bilinen bir yanlıştır aslında. Mekik çekmek muhakkak faydalı olacaktır ama bilimsel olarak göbeğinizi sadece mekik çekerek eritmeniz mümkün değil.

Mekik yerine ne yapabilirim?

Karın kaslarını sıkılaştırmak deyince sizin de aklınıza gelen ilk hareket mekik mi? Karın kaslarını güçlendirmek için uzmanlar artık en çok plank hareketini tavsiye ediyor. Plank yüzüstü, ellerinizin veya dirseklerinizin üzerinde, vücudunuz dümdüz yere paralel, sabit bir şekilde durarak yapılan bir hareket.