İklim değişiklikleri nedir tanımı?

İçindekiler:

  1. İklim değişiklikleri nedir tanımı?
  2. Iklim değişikliği nedir ve gezegenimizi nasıl etkiler?
  3. Iklim değişikliği insanları nasıl etkiler?
  4. İklim değişikliğinin sağlık alanındaki etkileri nelerdir insan sağlığına etkileri nelerdir?
  5. Iklim değişikliği sonucunda oluşan hastalıklar nelerdir?

İklim değişiklikleri nedir tanımı?

İklim değişikliği, "nedeni ne olursa olsun iklimin ortalama durumunda ve/ya da değişkenliğinde onlarca yıl ya da daha uzun süre boyunca gerçekleşen değişiklikler" biçiminde tanımlanmaktadır.

Iklim değişikliği nedir ve gezegenimizi nasıl etkiler?

İklim değişikliği terimi, belirli bir dönemde meydana gelen yağış, rüzgar ve sıcaklık gibi hava olaylarının değişimlerini işaret eder. Küresel ısınma terimi ise gezegenimizin ortalama sıcaklığındaki artışı ifade eder.

Iklim değişikliği insanları nasıl etkiler?

Su kıtlığı, göç gibi) ile yaşamak için gerekli su, besin zincirini ve yaşam ortamını bozarak bozarak sağlığı olumsuz etkilemektedir. İklim değişikliği temiz suya ulaşım, temiz hava, sosyal yapının sürdürülmesi, güvenli barınma ve gıda güvenliği üzerinde örseleyici etki göstermektedir.

İklim değişikliğinin sağlık alanındaki etkileri nelerdir insan sağlığına etkileri nelerdir?

Gerçekten iklim değişikliği olduğu zaman, sağlık büyük risk altında bulunmaktadır. Şehir ve kırsal alanda yaşayan fakirler, çevrenin bozulması sonucunda sıkıntılar yaşamakta, yetersiz su ve gıda sonucunda çocuklarda ishal ve uzun dönemde yetersiz beslenme ortaya çıkmaktadır.

Iklim değişikliği sonucunda oluşan hastalıklar nelerdir?

İklim değişikliği bazı alerjenlerin ve bazı hastalık vektörlerinin mevsimsel görülme zamanını etkilemektedir. Sıtma, dengue ateşi, Akdeniz humması, kolera, ishalle seyreden hastalıklar gibi diğer bulaşıcı hastalıkların mevsimsel ve geçici dağılımında önemli rol oynamaktadır.