Fesleğen sosu nasil yapılır?

İçindekiler:

  1. Fesleğen sosu nasil yapılır?
  2. Fesleğen soslu makarna nasıl yapılır?
  3. Taze Fesleğen nasıl tüketilir?
  4. Taze Fesleğen çayı nasıl yapılır?

Fesleğen sosu nasil yapılır?

Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.
  2. Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.
  3. Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Daha fazla öğe...

Fesleğen soslu makarna nasıl yapılır?

Öncelikle büyük bir tencereye 7-8 bardak su koyun. Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atın ve makarnaları hiç kırmadan bu tuzlu suyun içine atıp, kaynamaya bırakın. Makarnayı, dişe dokunur dirilikte, 7-8 dakika pişirin, pişince ocaktan indirin. Makarnalar pişerken bu arada fesleğenli sosu hazırlamaya başlayın.

Taze Fesleğen nasıl tüketilir?

Fesleğen çiğ bir şekilde tüketilen bir besindir. Ancak pişirdikten sonra tüketmek de mümkündür. Stres, uykusuzluk gibi etkenlere karşı 1-2 adet fesleğen yaprağını çiğneyebilirsiniz. Eğer sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız yemeklere ve soslara, ince kıyılmış fesleğen serpiştirebilirsiniz.

Taze Fesleğen çayı nasıl yapılır?

Fesleğen çayında taze fesleğen yaprağı kullanmak daha uygun olur, ancak taze fesleğen bulunamazsa kuru fesleğen de kullanılabilir. 1. 30 gr kadar taze fesleğen yaprağına 4 su bardağı sıcak su eklenir. 2. 15 dakika kadar demlenir, sonrasında süzülür ve içilir. Bu çaydan günde 2 bardak tüketilebilir.