Minimal Serebral atrofi nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Minimal Serebral atrofi nedir ne demek?
  2. Frontal atrofi ne demek?
  3. Atrofik gastrit ne demek?
  4. Kortikal atrofi ne demek?

Minimal Serebral atrofi nedir ne demek?

Serebral atrofisi veya beyin atrofisi; beyin boyutunun küçülmesine yol açan, nöronlar adı verilen beyin hücrelerinin ilerleyen kaybı anlamına gelir. Bu durum tüm beyin için veya bir kısım üzerinde odaklanabilir.Beynin küçülmesinde en sık karşılaşılan sorun, beynin fonksiyonlarının etkilenme potansiyelleridir.

Frontal atrofi ne demek?

Fronto-parietal subkortikal kortikosteroid atrofisi, ağırlıklı olarak frontal ve parietal bölgelerde beyin yapılarının bir atrofisidir. Bu durumlarda, esas olarak hafıza, dil veya konuşma bozuklukları gözlemliyoruz. Ağır şekillerde motor bozukluklar da ortaya çıkabilir.

Atrofik gastrit ne demek?

Atrofik gastrit ise midenin iç yüzünü döşeyen mukoza tabakasının burada bulunan epitel hücrelerinin ve salgı bezlerinin kaybı ile sonuçlanan kronik iltihabıdır. Atrofik gastritli midelerde mide mukozasında barsak tipi dokular oluşmaya başlar ki bu durum intestinal metaplazi olarak adlandırılır.

Kortikal atrofi ne demek?

Posterior kortikal atrofi, ağırlıklı olarak paryetal ve oksipital alanların etkilendiği ve başlangıçta vizüospasyal bulguların gözlendiği nadir görülen bir demans sendromudur. İlk kez 1988'de Benson ve arkadaşları tarafından tanımlanmış olup Benson sendromu olarak da anılır.