Icra ihalelerine nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. Icra ihalelerine nasıl girilir?
  2. Icra ilanlarına nasıl ulaşılır?
  3. Yapım ihaleleri nasıl yapılır?
  4. Icralık araçlar nasıl satın alınır?
  5. Icra ihalesine itiraz nereye yapılır?

Icra ihalelerine nasıl girilir?

İCRADAN NASIL MAL ALINIR Duyurusu yapılan ve iştirak edilmek istenilen satış ihalelerine esatis.uyap.gov.tr üzerinden elektronik teklif vererek ya da ilanda belirtilen tarihte satış yerinde hazır bulunularak katılmak da mümkündür.

Icra ilanlarına nasıl ulaşılır?

Elektronik ortamda teklif veren kişiler ihale sonucunu www.esatis.uyap.gov.tr internet sitesi üzerinden takip edebilir.

Yapım ihaleleri nasıl yapılır?

En bilinen şekli kapalı zarf usulü ihalelerdir. İstenilen malzeme ve işler fiyatlandırılarak her firma kapalı bir zarf eşliğinde aynı gün ve belirli saatte sunumunu yapar. Teklif alan tüm teklif veren firmaların önünde zarfları açarak işi alacak kişiyi belirler.

Icralık araçlar nasıl satın alınır?

- Öncelikle icralık arabalar esatis.uyap.gov.tr adresinden takip edilmelidir. - Daha sonra nüfus cüzdanı ile beraber ihale katılım bedeli üzerinden icralık arabalar için ihaleye katılmak mümkün. - Hem nakit para hem de bankalar üzerinden alınacak olan teminat mektubu eşliğinde ihaleye katılım gösterilebilir.

Icra ihalesine itiraz nereye yapılır?

Yetkili mahkeme şikayete konu olan ihaleyi yapan icra dairesinin bulunduğu yerdeki İcra Mahkemesidir. Ortaklığın giderilmesi yoluyla yapılan satışta ise ortaklığın giderilmesi kararını veren Sulh Hukuk Mahkemesi görevli ve yetkilidir.