Faranjit öksürüğü nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Faranjit öksürüğü nasıl olur?
  2. Faranjite kesin çözüm nedir?
  3. Faranjit testi nasıl yapılır?
  4. Boğaz farenjit yine ne iyi gelir?
  5. Faranjit icin ne yapabiliriz?

Faranjit öksürüğü nasıl olur?

Akut farenjitte boğazda yanma, ağrı ve ateş meydana gelirken, kronik farenjitte ise daha çok kuru öksürük, gıcık ve boğazda takılma hissi gibi şikayetler görülmektedir. Akut farenjit boğazda kızarıklık, yutkunma güçlüğü ve hastanın ateşinin olması birkaç gün boyunca yemek yerken zorlanma gibi durumlara neden oluyor.

Faranjite kesin çözüm nedir?

Eğer sürekli sigara içiyorsanız faranjit şikayetleri sık sık ortaya çıkacaktır. Faranjiti hemen geçirmek istiyorsanız boğaz iltihabını atmak için tuzlu su ile gargara yapmalısınız. Tuzlu su ile gargara yaparak faranjit kısa süre içerisinde geçer. Tuz ile iltihaplanma da ortadan kalkmaktadır.

Faranjit testi nasıl yapılır?

Boğaz kültürü testi son derece kolayca yapılan ve acısız olan bir testtir. Hastanın boğazından alınan sürüntü laboratuvar ortamında incelenir ve faranjite sebebiyet veren bakteriler ve bu bakterilere uygun olan antibiyotik türleri tespit edilmektedir.

Boğaz farenjit yine ne iyi gelir?

Bunlarla birlikte viral enfeksiyon kaynaklı farenjit şikayeti olan kişilere şu önerileri içerek uyarılarda bulunulur:
  • Bol bol dinlenmek.
  • Boğaz ağrısını hafifletmek için ibuprofen, asetaminofen veya aspirin (yalnızca yetişkinler) almak.
  • Bol su içmek.
  • Ilık tuzlu suyla gargara yapmak.
Daha fazla öğe...

Faranjit icin ne yapabiliriz?

Viral farenjite iyi gelen uygulamalar arasında en bilineni bol sıvı tüketmektir. Ayrıca et suyu olan çorbalar içmek ve özellikle sıcak tuzlu su ile yapılan gargara faranjitin geçmesinde etkilidir. Bunun için; 1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırmak ve gargara yapmak faydalı olacaktır.