Kirpi otu ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kirpi otu ne için kullanılır?
  2. Ekinezya türleri nelerdir?
  3. Kirpi Otu Nasıl Kullanılır?
  4. Ekinezya çayı kac gun Icilir?
  5. Ekinezya hangi iklimde yetişir?
  6. Ekinezya nerelerde yetisir?
  7. Ekinezya çiçeği hangi bölgede yetişir?
  8. Ekinezya kaç yıllık?

Kirpi otu ne için kullanılır?

Özellikle Kuzey Amerika'nın yerlileri kirpi otunu öksürüğe, boğaz ağrılarına ve iltihaplanmalara karşı ilaç olarak kullanmışlardır. Geleneksel tıpta solunum ve idrar yolları iltihaplanmalarında ve zor kapanan dış yaralarda kullanılıyor. Ekinezyanın en yaygın kullanım alanı soğuk algınlığıdır.

Ekinezya türleri nelerdir?

Genellikle 3 tür ekinezya (E.purpurea, E.angustifolia, E.pallida) yaygın olarak tıbbi amaçlarla kullanılmakta ve yetiştiricilik açısından bu türler üzerinde çalışmalar yürütülmektedir.

Kirpi Otu Nasıl Kullanılır?

Ancak en doğal ve etkili yöntem çay olarak tüketilmesidir. Ekinezya bitki çayı, sıcak suda 10-15 dakika bekletilerek elde edilir. Günde 3-5 fincan tüketilmesi tavsiye edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sonbahar başından ilkbahar aylarına kadar günde 3 fincan olacak şekilde tüketilebilir.

Ekinezya çayı kac gun Icilir?

Hazırlanan bu karışım, süzüldükten sonra isteğe bağlı şekilde birkaç damla limon ve balla beraber tüketilebilir. Ekinezya çayı gün içerisinde 3 bardaktan ve 10 günden fazla tüketilmemelidir. Ekinezya çayının bu şekilde tüketilmesi doğru olacaktır.

Ekinezya hangi iklimde yetişir?

Ekinezya bitkisi Kuzey Amerika'nın doğu bölgelerine özgüdür. Güneydoğu ve Orta Amerika bölgelerinde de yetişir.

Ekinezya nerelerde yetisir?

Diğer ismi de Amerikan koni çiçeğidir. Dokuz vahşi türü doğu ve orta Kuzey Amerika'da yaşar; nemli ya da kuru çayırlarda ve açık ağaçlık alanlarda yetişir. Ekinezya, çok yıllık bir bitki olduğu için olgunlaşması yıllarca sürer ve olgunlaştığında ise yaklaşık olarak 30-60 santimetre boyuna ulaşır.

Ekinezya çiçeği hangi bölgede yetişir?

Güneydoğu ve Orta Amerika bölgelerinde de yetişir. Doğada yetişen ekinezyaların yaşam alanları arasında kuru açık ormanlar, kırlar ve çorak araziler bulunur. Alçak arazilerden 1500 rakımlı tepelere kadar çeşitli bölgelerde büyüyebildiği gibi yarı gölgeli ve nispeten nemli alanları tercih eder.

Ekinezya kaç yıllık?

Ekinezya, çok yıllık bir bitki olduğu için olgunlaşması yıllarca sürer ve olgunlaştığında ise yaklaşık olarak 30-60 santimetre boyuna ulaşır. Bu bitki türü, cinsine bağlı olarak mor ya da pembe çiçeklere sahip olur.