Ramazan ayında nasıl kilo alabilirim?

İçindekiler:

  1. Ramazan ayında nasıl kilo alabilirim?
  2. Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir?
  3. Sahurda ne yersek kilo almayız?
  4. Ramazanda bağırsakları ne çalıştırır?

Ramazan ayında nasıl kilo alabilirim?

Sahurda pilav, makarna, et, süt, komposto gibi gıdaları bolca tüketerek kilo alabilmeniz mümkün. Ayrıca iftar açarken de porsiyonlarınıza ilave olarak da meyve suyu içebilirsiniz. Meyve suyu aynı zamanda kilo almanızı sağlayacaktır. İftarda bolca karbonhidrat ağırlıklı gıdalar tüketmeniz kilo almanızı sağlayabilir.

Ramazan ayında kabızlığa ne iyi gelir?

Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için, yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze kabuklu meyve ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmelidir.

Sahurda ne yersek kilo almayız?

Ramazan ayında kilo almamak için yemeklerin seçiminde çok yağlı, tuzlu ve aşırı tatlı besinlerden kaçınmak gerekir. Bunların yerine hazmı kolay, mide-bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen lifli ve sellüloz içeren sebze, meyve ve tam buğday ekmeği tercih edilmelidir.

Ramazanda bağırsakları ne çalıştırır?

3- Bol bol sıvı tüketmek: Beslenme uzmanları ve doktorlar günde en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini dile getiriyor. Bununla birlikte birçok farklı bitki çayı da midenin rahatlamasını sağlamaktadır. Bağırsaklardaki kötü gazların giderilmesi için papatya çayı, ada çayı, rezene ve yeşil çay tüketilebilir.