Insandan korkan kedi nasıl alıştırılır?

İçindekiler:

  1. Insandan korkan kedi nasıl alıştırılır?
  2. Eve yeni gelen kedi nasıl alıştırılır?
  3. Korkak kedi nasıl düzelir?
  4. Kedi olan ev neden kokar?
  5. Kedi parfümü var mı?

Insandan korkan kedi nasıl alıştırılır?

Bu noktada onu rahatlatmak adına yapılabilecek ilk şey olumsuzluğun nedenini ortadan kaldırmaktır. Sonrasında ince bir ses ile seslenip fazla yaklaşmadan onunla göz göze gelmeye çalışın ve o gözlerinize bakarken gözlerinizi yavaşça kapatıp açın. Bu hareket kedi dünyasında "güvendesin" anlamına gelir.

Eve yeni gelen kedi nasıl alıştırılır?

Kediyi Yeni Eve Alıştırmak İçin İpuçları
  1. Taşınma Hazırlıkları Planınızda Kedinizi de Unutmayın.
  2. Taşınma Günü Kedinize Bir Oda Ayırın.
  3. Kedinizi Nasıl Taşıyacağınızı Planlayın.
  4. Yeni Eve Alışması İçin Kedinize Zaman Tanıyın.
  5. Kediniz Eve Alışmakta Çok Zorlanıyorsa Veteriner Hekimden Yardım Alın.

Korkak kedi nasıl düzelir?

Eğer kediniz arkadaşınızdan korkuyorsa, onun kedi ile sessizce oturarak kediyi ton balığı ile beslemesini sağlayın. Zaman geçtikçe kediniz korkusunu yitirecektir. İşaretleyici eğitimi de korkan kedilerde işe yarayan bir diğer öğretme tekniğidir.

Kedi olan ev neden kokar?

Plakların ve tartarların birikmesi zaman içerisinde dişetlerinin iltihaplanmasına, diş kayıplarına ve koku oluşumuna neden olabilir. Yiyecekler dişlerin aralarında birikebilir, diş çürümelerine neden olabilir ve bakteriler çoğalarak kötü kokulu enfeksiyonları başlatabilir.

Kedi parfümü var mı?

Sevimli dostunuzun temiz kokması için doğal olarak formüle edilmiş kedi parfümü, yetişkin ve yavru kediler için uygundur. Koku giderici olan bu parfüm sevimli dostunuzla yapacağınız seyahatlarda da rahatlıkla kullanılabilir hafif ve etkili kokusu sayesinde ise ortamın havasını değiştirir.