Libalaks lavman nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Libalaks lavman nasıl yapılır?
  2. Buzağıya lavman nasıl yapılır?
  3. Idrar Lavmanı nasıl yapılır?
  4. Lavman yaptıktan sonra ne kadar beklemeli?

Libalaks lavman nasıl yapılır?

LİBALAKS yalnızca rektal yoldan uygulanır. Kullanmadan önce aplikatörün dışına bir miktar lavman sürerek kayganlaştırın. Kalp, böbrek, karaciğer hastalığı olanlarda, diyabet ve hemolitik anemisi olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. LİBALAKS'ın uzun süre kullanımı rektal kanalda iritasyona neden olabilir.

Buzağıya lavman nasıl yapılır?

Uygulamadan önce rektal tüpün ucuna kayganlaştırıcı bir madde (jel,vazelin vb.) sürülebilir. Uç kısmı yağlanan tüp doğrudan rektuma yerleştirilir ve sıvı gönderilir. Sıvının kolona düzgün bir şekilde ulaşması için kişilerin dizlerini göğüslerine veya midelerine doğru çekmeleri gerekir.

Idrar Lavmanı nasıl yapılır?

UYGULAMA : 1 Litre idrar bir kaba konur ağzı açık vaziyette kaynatılır. İdrarin ( ¼ )dörtte biri buharlaşınca ocak söndürülür. Vücüt ısısına gelince Lavman yapılır.

Lavman yaptıktan sonra ne kadar beklemeli?

Bağırsağın temizliği için kullanıldığında, dışkıdaki su miktarını artırmak suretiyle dışkının vücuttan atılmasını sağlar. Lavman tüpünün ucu rektumu genişletir ve solüsyon gönderildikten 2-5 dakika sonra oluşan büyük bağırsak hareketi sonrası boşaltım sağlanır.