Amedspor hangi ile bağlı?

İçindekiler:

  1. Amedspor hangi ile bağlı?
  2. Amedspor hangi il?
  3. Diyarbakırspor ne zaman amedspor oldu?
  4. Amed Spor nerede?
  5. Diyarbekirspor hangi ligde?
  6. Amedi ne anlama gelir?
  7. Diyarbakir Amed ismi nereden gelir?

Amedspor hangi ile bağlı?

Diyarbakır, Türkiye Amedspor/Temsil ettiği yerler

Amedspor hangi il?

Amedspor, spor kulüpleri, Fırat Mah. Dorşin Cad. Amed Spor Şeyhmus Özer Tesisleri, Apt.No:50 Kayapınar - DİYARBAKIR - Yandex Haritalar.

Diyarbakırspor ne zaman amedspor oldu?

Kulüp tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinemasında gerçekleştirilen kongrede Amedspor olarak isim değiştirdi.

Amed Spor nerede?

Amed SFK ya da tam adıyla Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır merkezli spor kulübü.

Diyarbekirspor hangi ligde?

Bölgesel Amatör Lig Diyarbakırspor/Ligler Diyarbakır Süper Amatör Ligi'nde 2019-20 sezonunun tescil edilmesiyle ligi lider bitiren Diyarbakırspor, Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.

Amedi ne anlama gelir?

ÂMEDÎ (ﺁﻣﺪﻯ) i. (Fars. āmed ve nispet eki -і ile āmedі) târih. Sarayla Bâbıâlî arasındaki yazışmaları yürütmekle görevli dâire ve bu dâirenin âmedci de denen âmiri [Kelime bu anlamı Türkçe'de kazanmıştır]: Bir gün Sâkıb Efendi'nin âmedî odası başhalîfeliğinden azledildiğini haber verdiler (Yahyâ Kemal).

Diyarbakir Amed ismi nereden gelir?

Etimoloji. Diyarbakır şehri farklı dönemlerde farklı isimlerle anılmıştır. MÖ 200'de Amidi Asur hükümdarı Adad-Nirari'ye ait bir kılıç kabzasında şehrin adı "Amid" ya da "Amidi" olarak geçmektedir. Roma ve Bizans kaynaklarında şehrin adı "Amid, O'mid, Emit, Amide" şeklinde adlandırıldığı görülmektedir.