Üniversite mezunu olanlar askere ne olarak gider?

İçindekiler:

  1. Üniversite mezunu olanlar askere ne olarak gider?
  2. Asteğmen ne kadar maaş alır?
  3. Asteğmen ne zaman maaş alır?
  4. 2021 asteğmen maaşları ne kadar?
  5. Yedek Astsubay ne kadar askerlik yapar?
  6. 4 yıllık üniversiteye ne denir?

Üniversite mezunu olanlar askere ne olarak gider?

4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.

Asteğmen ne kadar maaş alır?

Yedek subaylık yapan kişiler 12 ay boyunca askerlik görevlerini yerine getirirler. TSK'da subay sınıfında çalışacakları için ve rütbeli oldukları için maaşları da merak edilir. Personelin evlilik, çocuk, eğitim durumuna göre maaşları değişebilir. Ancak yedek subay maaşları 2021 ortalama 8-9 bin TL seviyesindedir.

Asteğmen ne zaman maaş alır?

Eğitim sürecinde yedek astsubaylara maaş verilmemektedir. Yedek astsubaylar bu 2 ay boyunca maaş yerine harçlık almaktadırlar.

2021 asteğmen maaşları ne kadar?

Rütbelere göre subayların aldığı maaşlar şunlardır: 2021 yılı için asteğmen maaşları 7.000 TL'dir. 2021 yılı için teğmen maaşları 7.500 TL'dir. 2021 yılı için üsteğmen maaşları 7.800 TL'dir.

Yedek Astsubay ne kadar askerlik yapar?

Askerlik çağı; yoklama, muvazzaflık ve yedeklik olmak üzere üç döneme ayrılır. Hizmet süresi; erbaş ve erler için altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır.

4 yıllık üniversiteye ne denir?

Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.