Bağkur bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bağkur bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
  2. 4B Hizmet Dökümü nasıl alinir?
  3. 4B Ödeme Nasıl Yapılır?
  4. Bağ-Kur prim borcu nereye ödenir?
  5. 4 B fazla ödeme nasıl geri alınır?
  6. Bağkur nasıl kontrol edilir?
  7. E devlet Bağ-Kur Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bağkur bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

Bu yazımızda sizin Bağkur bilgilerinizi, işleme geçmiş günlerinizi kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şu uyarıyı da asla es geçmeyin. E-devlet şifresi aldıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapıyorsunuz. 4B hizmet dökümü seçeneğinizi seçtiğinizde yeni şifre belirlemeniz gerekecektir.

4B Hizmet Dökümü nasıl alinir?

4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir. 4B'li çalışanlar, e-Devlet üzerinden rahatlıkla tüm primlerini ve sigorta bilgilerini görebilecekler.

4B Ödeme Nasıl Yapılır?

En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir. Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir. PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir. SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Bağ-Kur prim borcu nereye ödenir?

Bağ-kur prim ödemelerinizi Yapı Kredi Şubeleri'nden vereceğiniz Bağ-Kur Otomatik Ödeme Talimatı yada Yapı Kredi Internet Şubesinden gerçekleştirebilirsiniz.

4 B fazla ödeme nasıl geri alınır?

Bunun için SGK İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Başvurudan sonra SGK kişinin beyanın doğru olup olmadığını kontrol eder ve talep doğru ise bir ay içerisinde fazla ödenen tutarı geri öder.

Bağkur nasıl kontrol edilir?

BAĞKUR PRİM BORCU NASIL SORGULANIR E devlet sistemi üzerinden Bağ Kur yani 4B borç sorgulamasını yapabilmeniz için e devlet şifrenizin olması gereklidir. Eğer şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Şimdi, https://www.turkiye.gov.tr/4b-odeme-dokumu linkine tıklayın.

E devlet Bağ-Kur Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer e devlet üzerinden sorgulama yapacaksanız siteye giriş yaptıktan sonra Kimliğimi Şimdi Doğrula kısmına tıklamalısınız. Daha sonra da e devlet şifresi butonunu tıklayıp T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi sisteme girerek Bağkur Borç Sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.