Çocuklara kivinin faydası var mı?

İçindekiler:

  1. Çocuklara kivinin faydası var mı?
  2. Kivi bağırsakları çalıştırır mı?
  3. Kivi hangi ayda bebeklere verilir?
  4. Kivi mideyi bozar mı?
  5. Kivi öksürüğe iyi gelir mi?

Çocuklara kivinin faydası var mı?

Bebeğiniz kabızlık çekiyorsa kivi ona yardımcı olacaktır. Kivi, bebeğinizin bağışıklığını destekleyecek bir yiyecek. Bağışıklığı güçlendirenler listesinin en başında C vitamini gelir, çünkü C vitamini vücuttaki enfeksiyonla savaşan kandaki alyuvarların ve antikorların üretimini arttırır.

Kivi bağırsakları çalıştırır mı?

Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlediği gibi proteinlerin hazmını ve sindirim sisteminin işini de kolaylaştırıyor. Bağırsaklarda sadece zararlı bakteriler bulunmaz. Sindirimi kolaylaştıran yararlı bakteriler de bulunuyor. İşte kivi bu yararlı mikroorganizmaları besleyerek sindirime yardımcı oluyor.

Kivi hangi ayda bebeklere verilir?

Turunçgiller, muz ve kivi 6. aydan sonra verile bilir. Prebiyotik lif kaynağı olan enginar, omega 3 kaynağı olan ceviz, protein kaynağı olan bakliyatlar ile çoğunun antioksidan etkisi olan meyve ve sebzelere bebeğinizin beslenmesinde öncelik tanıyın.

Kivi mideyi bozar mı?

Kivinin yararları olduğu kadar zararları da vardır. Gastrit, ülser ve reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin bu meyveyi çok fazla tüketmemesi ya da tüketirken doktora danışması gerekir. Aynı zamanda kivi, bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilir.

Kivi öksürüğe iyi gelir mi?

Kivi, hırıltılı solunum ve öksürük gibi astım semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Kivide bulunan C vitamini ve antioksidanlar astım tedavisinde yardımcı olurlar.