İşsizlik maaşı alamayanlar ne yapacak?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşı alamayanlar ne yapacak?
  2. Geriye dönük işsizlik maaşı nasıl alınır?
  3. 25 2 işsizlik maaşı alabilir mi?
  4. Geçmişe dönük işsizlik maaşı alınabilir mi?
  5. Işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır 2021?
  6. Pandemi döneminde işsizlik maaşı alınır mı?
  7. E devlet işkur işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

İşsizlik maaşı alamayanlar ne yapacak?

İşsizlik sigortasından maaş alamayanlar ne yapacak? İşsiz kalan fakat işsizlik sigortasından maaş alamayan kişilerin tamamı, işten ayrıldıktan sonra 10 gün daha sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. İşsiz kalan herkese 10 gün sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı sağlanmaktadır.

Geriye dönük işsizlik maaşı nasıl alınır?

Geriye dönük işsizlik maaşı ödemesi alabilmeniz için, işten ayrıldığınız tarihten Yargıtay kararının tebliğine kadar olan dönemde, sigortada boş günlerinizin olması gerekir. Kaç ay işsizlik maaşı hak etmiş olursanız olun, ancak işsiz kaldığınız günler kadar size maaş ödenecektir.

25 2 işsizlik maaşı alabilir mi?

Bu kodla işten çıkışı bildirilen bir çalışan işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor. Çünkü İşsizlik Sigortası Kanunu gereği İK. 25/2. madde ile işten çıkarılan bir çalışan, İŞKUR'un deyimiyle “işini kendi kusuru ile” kaybetmiş sayılıyor ve işsizlik ödeneğine hak kazanamıyor.

Geçmişe dönük işsizlik maaşı alınabilir mi?

İşçi işsiz kaldığı bu dönemde işsizlik ödeneği alamıyor. Davalar kimi zaman yıllar sürebiliyor. Davanın işçi lehine sonuçlanması halinde işsiz kalınan dönemler için, işçinin hak kazandığı süreyle sınırlı olmak üzere geriye dönük işsizlik ödeneği veriliyor.

Işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır 2021?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Pandemi döneminde işsizlik maaşı alınır mı?

Pandemide 3 milyondan fazla kişiye kısa çalışma ödeneği ödenerek, bu kişilerin iş ilişkisinin devamı sağlandı. 30 Haziran'da biten “kısa çalışma”dan faydalananlar yeniden işsizlik maaşı hak etmeden önce her ne nedenle işten ayrılırlarsa ayrılsınlar işsizlik maaşı alabilirler.

E devlet işkur işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak kimlik doğrulaması aşamasından sonra E-Devlet sistemi açılır. Giriş yapıldıktan sonra Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmet sayfasından “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Başvurusu” seçeneği seçilir.