Engelli arabası satılır mı?

İçindekiler:

  1. Engelli arabası satılır mı?
  2. Engelli aracı nasıl alınır 2021?
  3. Engelli aracı başkasının adına alınır mı?
  4. Vasi tayin edilen kişi neler yapabilir?

Engelli arabası satılır mı?

Engelli bir vatandaş başka bir engelli vatandaşa sahip olduğu aracı herhangi bir süre içerisinde satabilir, bu noktada bir süre kısıtlaması bulunmaz. Engelliden engelliye araç satışında tescil ve satış işlemleri için noterde tescile ilişkin bir belgenin düzenlenmesi gerekir.

Engelli aracı nasıl alınır 2021?

Yetkili sağlık kuruluşundan verilen sağlık kurulu raporunun aslına ya da noter onaylı örneğine sahip olunması. Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslına ya da noter onaylı örneğine sahip olunması. H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisinin bulunması.

Engelli aracı başkasının adına alınır mı?

Engelliler adına alınan araçları araçta yapılan donanım değişikliğine göre şu kişiler kullanabilir. % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı.

Vasi tayin edilen kişi neler yapabilir?

Vasi, kısıtlıyı korumak ve bütün kişisel işlerinde ona yardım etmekle yükümlüdür. Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde vasi, koruma amacıyla özgürlüğün kısıtlanmasına ilişkin hükümlere göre kısıtlıyı bir kuruma yerleştirebilir veya orada alıkoyabilir ve durumu derhal vesayet makamına bildirir.