KYK Kredi iptal edince tekrar başvuru yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. KYK Kredi iptal edince tekrar başvuru yapabilir mi?
  2. KYK Kredi tekrar alma dilekçesi nereye verilir?
  3. Kredi almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?
  4. Normal öğrenim süresi içinde kredi almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?
  5. KYK Kredi sonradan iptal edilir mi?
  6. Öğrenim kredisi alan Bursa başvurabilir mi?

KYK Kredi iptal edince tekrar başvuru yapabilir mi?

22.maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

KYK Kredi tekrar alma dilekçesi nereye verilir?

www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Dilekçeler ve Formlar” sayfasında örneği bulunan “BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ” (Dilekçe No 3) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

Kredi almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

Normal öğrenim süresinde aldıkları krediden vazgeçip sonrasında tekrar kredi almak isteyen öğrencilerin durumlarını belirten dilekçelerini Kurumun Genel Müdürlük adresine posta yoluyla göndermeleri gerekiyor, ya da bizzat müracaat etmeleri halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kalan öğrenim süreleri kadar ...

Normal öğrenim süresi içinde kredi almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almaya devam etmek istememeleri halinde www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bağlantısından burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemini yapmaları gerekmektedir.

KYK Kredi sonradan iptal edilir mi?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredi imkanından yararlanmaya hak kazanan öğrenciler taahhütname onayı yapsa bile krediyi almak istedikleri zaman iptal etme hakkına sahiptirler.

Öğrenim kredisi alan Bursa başvurabilir mi?

Öğrencinin derslerinde başarılı olması öğrenim kredisinin bursa dönüşmesine sebep değildir. Başarısızlıktan bursu öğrenim kredisine dönüşen öğrenciler tekrar başarılı olsa da öğrenim kredileri bursa dönüşmez. KYK dan öğrenim kredisi alan öğrenci özel burslardan faydalanabilir.