Sintine atık ne demek?

İçindekiler:

  1. Sintine atık ne demek?
  2. Gemi atıkları nereye boşaltılır?
  3. Geminin üstünde ne var?
  4. Sintine ne demek Denizcilik?
  5. Teknede Vasat nedir?
  6. Sintine suyu ne demek?
  7. SLOP atığı nedir?
  8. Ambar Sintinesi nedir?
  9. Gemicilikte Vasat ne demek?
  10. Tekne Karinası ne demek?
  11. Sintine suyu ne işe yarar?

Sintine atık ne demek?

Sintine: Gemilerin makine ve yardımcı makine alt tankları, koferdamlar, ambarlar veya benzer bölümlerinde oluşan sızıntı su ve yağlı atık sularıdır. Slaç: Gemilerin makine dairelerinde, yakıt tanklarında veya petrol tankerlerinin kargo tanklarında tortu ve/veya yağ çökeltilerinden oluşan çamurdur.

Gemi atıkları nereye boşaltılır?

Uluslararası MARPOL 73/78 Sözleşmesi EK V (çöp) kapsamında yer alan atıklar, katı atık aktarma istasyonlarına nakledilmektedir. EK IV (pis su) kapsamında yer alan atıklar ise İSKİ'ye ait atık su kollektörlerine verilmektedir.

Geminin üstünde ne var?

Bir geminin teknesi uzunluğuna olmak üzere üç kısma bölünmüştür: Baş kısım (pruva: forepart), Orta kasara (vasat: amidship) ve Kıç kısım (pupa: afterpart). Gemi teknesine perspektif bir görünüşten bakarsak; Baş kısım, Baş bodoslama (Stern) da, Kıç kısım Kıç bodoslama (Stern) da son bulur.

Sintine ne demek Denizcilik?

Geminin makine ve kazanlarının bulunduğu kısmın zemininin ve ambar güvertesinin altında kalır. Gemi içinde sızan sularla, makine ve kazan dairelerinden akan yağların depolandığı en altta kalan kısma sintine bölgesi denir. Tüm pis giderler sintine adı verilen bölgeden bir pompa yardımı ile tanka toplanır.

Teknede Vasat nedir?

Vasat ( Amidship ) Tüm deniz araçlarında en geniş kemerenin bulunduğu orta kısımlar ve civarıdır. Sancak vasat veya iskele vasat olarak da belirtilebilir.

Sintine suyu ne demek?

Sintine, bir teknenin su hattı altında kalan iç kısmına verilen isimdir. Geminin makine ve kazanlarının bulunduğu kısmın zemininin ve ambar güvertesinin altında kalır. Gemi içinde sızan sularla, makine ve kazan dairelerinden akan yağların depolandığı en altta kalan kısma sintine bölgesi denir.

SLOP atığı nedir?

Slop: Gemilerde kargo tanklarının yıkanması sonucu oluşan tank yıkama suları dahil, slop tanklarında biriken yağlı su artıklarını, ... Zehirli Sıvı Madde Atığı: Zehirli sıvı madde olarak tanımlanan maddelerin gemiden boşaltılmasından sonra tankların yıkanması sonucu bu maddelerle bulaşmış sıvıyı, ifade eder.

Ambar Sintinesi nedir?

Sintine, gemi teknesi ve ambarlarının alt yuvarlak kısmına; tekne dibinin bordaya döndüğü yerde gemi içinde veya ambarda oluşan çukurluğa denilmektedir.

Gemicilikte Vasat ne demek?

Bir geminin orta kısmı.

Tekne Karinası ne demek?

Borda: Tekne gövdesinin su hattının üzerinde kalan yanlarına verilen isim. Karina: Tekne gövdesinin su hattının altında kalan kısmı. ... Dümen/Pala: Teknenin dönmesini sağlayan parça.

Sintine suyu ne işe yarar?

Gemilerden sızan sular ya da yağ gibi atıklar bu bölgede toplanır. Sintine pompası; gemi, balıkçı teknesi, yat gibi deniz araçlarında toplanan su ve yağların tahliye edilmesi için kullanılan bir pompa çeşididir. Hem günlük kullanımda hem de acil durumlarda geminin işleyişi bakımından önemli bir ekipmandır.